Аржентина ще загрява за Световното първенство по футбол на 335 километра от Катар


Аржентина ще загрява за Световното първенство по футбол на 335 километра от Катар
Снимка: Getty Images

2218 0

Съставът на Аржентина ще бъде базиран в Абу Даби на подготвителен лагер преди старта на Световното първенство по футбол, след като Аржентинската футболна асоциация (АФА) влезе в стратегическо споразумение за сътрудничество със Спортния съвет на страната (АДСК).

Двукратните световни шампиони ще играят приятелски срещи в Абу Даби (на 335 километра по въздух от Катар) като част от приготовленията си за това, което може да се окаже последният шанс за Лионел Меси да спечели трофея - суперзвездата ще бъде на 35 години, когато надпреварата стартира на 21 ноември. 

"След месеци на съвместни работни размени, АДСК заедно с АФА, бе постигнато дългосрочно споразумение за сътрудничество. Абу Даби ще приеме аржентинския национален отбор, който ще проведе подготвителен лагер за Мондиал 2022, който ще включва приятелски мачове през ноември. Като част от сътрудничеството на Аржентина с ОАЕ, аржентинските СуперКопа финали ще се провеждат в четири последователни години в Абу Даби, стартирайки от януари 2023 до 2026 година. Аржентинската футболна асоциация се превръща по този начин в първата латиноамериканска федерация, която изнася огромно по размери спортно събитие в района на Близкия Изток", се казва в изявление на АДСК.

*Жребият отреди на Аржентина Група "С" на Мондиала. "Гаучосите" ще се изправят срещу Саудитска Арабия, Мексико и Полша!

Вижте още: Бразилия не се държа приятелски с Южна Корея, Неймар вкара 2 гола (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички