Треньорът на Аржентина сподели притесненията си преди Световното първенство по футбол в Катар


Треньорът на Аржентина сподели притесненията си преди Световното първенство по футбол в Катар
Снимка: Getty Images

1609 0

Старши треньорът на Аржентина Лионел Скалони остана доволен от чудесния отборен дух, който неговите играчи демонстрираха за пореден път, но не скри, че има известна доза притеснения преди Световното първенство в Катар, което ще започне на 21 ноември тази година.

Късно снощи "гаучосите" победиха Италия с класическото 3:0, за да спечелят трофея "Финалисима". Това бе най-малкото, с което "скуадра адзура" можеше да си тръгне от този мач, с оглед на многото пропуски и няколкото прекрасни намеси на вратаря Джиджи Донарума.

44-годишният Скалони, който е в серия от 32 мача без загуба начело на Лионел Меси и компания, каза следното след последния съдийски сигнал на "Уембли":

"Това, което има значение и се брои, е духът на един отбор, саможертвата, която правят групата от играчи, трудностите, през които преминават. Ние искаме да знаем точно какво и защо правим на терена. В момента има прекалено много ентусиазъм", предупреди мениджърът пред "ESPN Argentina" и добави:

"Вярваме, че увереността, която ти носят победите, те освобождава от много страхове, но знаем, че този тим може сам да се блокира в даден момент и това ме притеснява. Трябва да бъдем подготвени в случай, че съдбата ни обърне гръб".

"Не знам дали изиграхме мача по най-добрия начин. През първото полувреме те ни създадоха проблеми в някои ситуации, но след това се почувствахме по-комфортно. Искам всеки път, когато се събираме на лагер, да бъдем обединени както сега. Световното първенство ще бъде нещо съвсем друго, напрежението ще бъде различно", завърши Лео Скалони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички