Англия стана европейски шампион до 19 години след победа над Израел


Англия стана европейски шампион до 19 години след победа над Израел
Снимка: Photo by Dan Kitwood/Getty Images

1288 0

Англия е новият европейски шампион по футбол за юноши до 19 години. „Трите лъва“ победиха с 3:1 след продължения сензацията на турнира Израел на финала в Търнава, Словакия. В редовното време двата тима си размениха по едно попадение, а англичаните бяха по-свежи в продълженията и отбелязаха нови два гола, с които спечелиха сблъсъка.

Англия и Израел бяха в една група, като англичаните се наложиха с 1:0 и в първия сблъсък помежду им. На полуфиналите „трите лъва“ победиха с 2:1 Италия, а Израел постигна престижна победа над Франция със същия резултат.

Във финала Израел поведе в 40-тата минута с гол на Оскар Глох, но в началото на второто полувреме Англия съумя да изравни чрез Калъм Дойл.

В продълженията младокът от Кристъл Палас Карни Чуквуемека вкара втори гол за англичаните. Третото попадение за „трите лъва“ реализира Аарън Рамзи.

За Англия това е рекордна 11-та купа в тази възраст, като толкова има и Испания. През 1959, 1969 и 1974 година пък шампион става България след победи над Италия, ГДР и Югославия.

Вижте още: ФА напълно подкрепя Гарет Саутгейт, въпреки последните кошмарни резултати на Англия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички