Английските фенове не искат да чуват за Магуайър, но Саутгейт го определи за "най-добрия"


Английските фенове не искат да чуват за Магуайър, но Саутгейт го определи за "най-добрия"
Снимка: Getty Images/Guliver

907 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт нарече освиркванията по защитника Хари Магуайър като "абсолютна шега". Централният защитник се завърна в стартовия състав на англичаните за контролата с Кот д'Ивоар, в която домакините се наложиха с 3:0. Играчът бе подиграван от домакинските фенове преди началото на мача, както и при първите му отигравания.

"Предполагам, че ако попитате част от феновете защо се държат така, те трудно биха могли да ви отговорят. Това се превръща в манталитет по трибуните. Най-отдолу се намират истинските фенове, които свирят и пеят песни за него, така че съм наясно колко го подкрепят. Но ние или сме в това заедно, или не сме", коментира Саутгейт.

Клубната форма на футболиста се понижи през този сезон, а треньорът призна, че изборът му за международната пауза е бил "по-сложен" от всякога. Специалистът изтъкна добрите представяния в миналото като водеща причина за неговия избор, а именно Световното първенство през 2018-а и Евро 2020.

"Имаме нужда Хари Магуайър да играе добре, ако искаме да направим нещо в Катар. Няма да спечелим Световната купа с много играчи, които са записали по 3-4 мача. Историята не помни подобен случай. Имаме нужда от нашите опитни играчи, особено на тези позиции. Той е на най-високо ниво. Според мен Магуайър е най-добрият защитник в клуба си. Откъде започва всичко това или се подхранва - не съм сигурен, но е нелепо. Всяко негово действие се анализира до смърт. Не мога да се сетя за друг играч, който да е бил така осветяван от прожекторите", заяви селекционерът.

Специалистът говори и за загрижеността си около случващото се, и притесненията му да не би фенското отношение да доведе до напрежение в други играчи, които да се почувстват възпрепятствани да играят за "трите лъва". Именно тази тенденция Саутгейт дълго време променяше. А ето дали Англия ще бойкотира Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички