Преди 12 години: Непризнат гол на Франк Лампард промени мисленето на ФИФА (ВИДЕО)


Преди 12 години: Непризнат гол на Франк Лампард промени мисленето на ФИФА (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3642 0

На днешния 27 юни се навършват 12 години от един много любопитен момент от Световното първенство по футбол през 2010 година, когато очевиден гол на Франк Лампард с екипа на Англия не бе признат от реферите!

Тогава "Трите лъва" бяха стигнали до 1/8-финалите и се изправиха срещу Германия, но резултатът бе 2:1 в полза на Бундестима... 

Англичаните бяха започнали да натискат съперника и при една ситуация настоящият треньор на Евертън стреля от границата на наказателно поле, а топката се удари в горната греда и падна с около половин метър зад голлинията. Мануел Нойер бързо се изправи след плонжа си, взе кълбото и играта продължи. Уругвайските съдии не видяха нищо нередно!

В лагера на Англия бяха бесни по време и след мача (който завърши 4:1 за Германия), както и феновете на Острова, а тази случка впоследствие се превърна в една от причините ФИФА да се реши да въведе технологията на голлинията, която показва дали топката е преминала с целия си обем.

"Не мисля много за този момент. Не виждам смисъл да изкарвам безсънни нощи заради тази ситуация. Тя промени играта към по-добро, за което се радвам", каза Лампард пред "FourFourTwo" и разкри, че Мануел Нойер е наясно, че това е било чист гол:

"Преди една година се засякохме по време на ваканция и се пошегувахме за този момент. Той беше отворен към идеята, че това е било гол, но е доста лесно да го каже сега, след толкова години...".

Ето го и попадението на Франк Лампард, което ускори процеса на внедряване на технологиите във футбола:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички