Гръм и мълнии: Създадоха европейска Суперлига във футбола!


Гръм и мълнии: Създадоха европейска Суперлига във футбола!
Снимка: Getty Images/Guliver

1438 0

Бомбата в европейския клубен футбол е факт! Късно през нощта на неделя срещу понеделник бе обявено създаването на европейска футболна Суперлига.

По едно и също време 12-те клуба учредители публикуваха информацията в профилите си в социалните мрежи и в своите сайтове:

"Дванадесет от водещите клубове в Европа днес се споразумяха за създаването на нов турнир - Европейска Суперлига. Мачовете ще се провеждат в средата на седмицата, а турнирът ще бъде администриран от клубовете-основатели. Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм влизат Суперлигата като основатели"

"Още три отбора ще се присъединят преди началото на сезона, който ще започне тогава, когато е възможно. Клубовете основатели планират да обсъдят с УЕФА и ФИФА съвместно сътрудничество, за да осигурят най-добрите перспективи пред новия турнир, както и за футбола като цяло. Създаването на Суперлигата идва в момент, в който пандемията показа колко е неустойчив съществуващия в европейския футбол икономически модел" - гласи съобщението.

ВЧЕРА от УЕФА И ФИФА излязоха със съобщение, че ще вземат МНОГО СТРОГИ МЕРКИ срещу клубовете, ако такъв турнир бъде създаден!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички