Страхотно! От УЕФА очакват финалът в Шампионска лига да се играе пред фенове


Страхотно! От УЕФА очакват финалът в Шампионска лига да се играе пред фенове
Снимка: Getty Images/Guliver

1111 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира темата, която вълнува всички футболни фенове по света, а именно кога ще се завърнат отново на стадионите. Той се надява, че финалът на Шампионска лига догодина ще бъде пред пълен стадион.

"Първо ще видим как протича процесът на ваксинация и колко бързо може да се направи, подготвяме се за следващия финал, който да бъде като всяка година и това означава с фенове", настоя той.

"Форматът ще остане същият до 2024 г., до тогава, когато правата са продадени. Говорим за това да не играем през уикендите, защото искаме да запазим стойността на националните лиги, но мислим за малко по-различна система, по-интересна, която включва абсолютно всичко. Шампионска лига ще бъде толкова специална, колкото е сега".

Той обсъди и последните изказвания на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес за възможното създаване на европейска Суперлига. "Още преди 30 години, когато Перес не се занимаваше с футбол, тази мечта се е зародила в главата му. В този момент имаме няколко официални отказа на подобни концепции, както от страна на двама от основните кандидати за президент на Барселона, така и от представители на Байерн, Ювентус и част от английските клубове. Тази идея, желание не вълнува останалия футболен свят". А какъв бе жребият за 1/8-финалите - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички