Светът се разделя с поредната легенда: Икер Касияс обяви оттеглянето си от футбола

Светът на спорта се разделя с поредната футболна легенда. След като в началото на месеца Шави Ернандес обяви оттеглянето си от тревната настилка, сега същото бе сторено от друг испански футболист - Икер Касияс.

След 21 години на най-високо ниво един от най-великите вратари в историята обяви, че неговото време е изтекло. На 37-годишна възраст и три дни преди 38-мия си рожден ден, Касияс оставя зад гърба си този незабравим епизод от своя живот.

Специална подкрепа към Икер Касияс от играчите и феновете на Реал Мадрид (СНИМКИ)

Играчите и феновете на Реал Мадрид показаха своята подкрепа към бившия капитан на отбора Икер Касияс. Легендарният вратар получи инфаркт в сряда ...

Отказването на испанския страж идва на фона на скорошния инфаркт, който преживя той. Припомняме, че Касияс пострада по време на тренировка, след което бе откаран в болница. Няколко дни по-късно испанецът бе изписан от лечебното заведение в добро състояние.

Още тогава обаче кардиолог заяви, че с кариерата на Касияс е свършено. И тази новина бе потвърдена две седмици по-късно. За испанския страж може би съществуваше възможност да продължи още няколко сезона на професионално ниво, но неговото здраве остава на първо място и той взе най-правилното решение в случая.

Междувременно стана ясно кой е големият фаворит за заместник на Касияс в тима на Порто (вижте тук).

Още по темата

Please select answer!