Легендата Икер Касияс претърпя инфаркт


Легендата Икер Касияс претърпя инфаркт
Снимка: БГНЕС

5096 0

Легендарният испански вратар Икер Касияс е претърпял инфаркт, твърдят медии в Португалия. Легендата на Реал Мадрид е бил откаран в болница в Порто, но състоянието му е стабилно, съобщават те. Изненадващата новина бе потвърдена от настоящия клуб на вратаря - Порто, пред телевизия TVI. Касияс ще бъде аут до края на сезона.

Според британския "The Independent" животът на Касияс е "извън опасност" и сърдечната атака го е сполетяла по време на тренировка с Порто. Според "Maisfutebol" ветеранът е бил опериран, но се намира извън опасност в момента. 

Вратарят е един от най-успешните футболисти на нашето съвремие. Той има повече от 1000 мача на най-високо ниво и е спечелил всеки възможен трофей в своя спорт. Икер помогна на Испания за историческата им световна титла в ЮАР през 2010 година. Той е рекордьор по най-много мачове с националната фланелка на Испания (167), номиниран е за "Златната топка" и три пъти триумфира в Шампионска лига.

Наскоро 38-годишният испанец подписа нов договор с португалския гранд. Той е за още една година с опция за още един сезон, като така може да пази за Порто до 40-годишна възраст. Легендарният играч обяви тогава, че мисли само за настоящия си клуб и иска тук да завърши кариерата си. Плановете му бяха да остане свързан с футбола и след края на кариерата си. През септември миналата година испанецът записа впечатляващ рекорд в Шампионска лига. Вижте какъв в този материал. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички