СНИМКА: Туристите на Мондиал 2022 ще спят в плаващи хотели


СНИМКА: Туристите на Мондиал 2022 ще спят в плаващи хотели
Снимка: Getty Images/Guliver

1259 0

Катар, който ще е домакин на следващото Световно първенство по футбол, се сблъска с интересен проблем - в страната няма достатъчно хотелски стаи, за да приемат милионите туристи, които ще се стекат там през 2022 година, съобщава "I Sport". Заради това в страната започнаха да търсят решение и изглежда са го намерили.

По време на турнира в Доха на кея в Персийския залив ще има 16 плаващи хотели, които ще приемат туристи. Всеки от тези хотели ще бъде с дължина 72 метра и ширина 16, ще бъде захранван от слънчева енергия и ще има по 101 стаи. Плаващите хотели ще бъдат разположени в близост до стадион "Луисаил".

Освен това, организаторите на форума са обявили, че за месеца, в който ще се проведе първенството, ще бъдат наети два круизни лайнера с 4000 стаи, които ще бъдат на кея също. Въпросните лайнери са много луксозни - на борда си имат три басейна, четири джакузита, японски ресторант, фитнес зала, мини-голф игрище, тенис корт, баскетболно игрище и покер зала. А защо Мондиал 2022 е заплашен да бъде "най-мизерния в историята" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички