Представиха официалното лого за Мондиала в Катар (СНИМКА)


Представиха официалното лого за Мондиала в Катар (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

3601 0

ФИФА разкри официалната емблема за предстоящото Световно първенство в Катар след три години. Представянето бе проведено в столицата Доха, а хиляди души станаха свидетели на синхронизираната прожекция на логото на някои от най-емблематичните сгради в страната.

Плъзгащите се криви на логото представляват вълнообразните движения на пустинните дюни, както непрекъснатият цикъл отразяват числото осем – напомняне за броя стадиони, които ще приемат мачовете от Мондиала. И предвид провеждането на надпреварата от ноември до декември за първи път в историята на световните финали, централната форма на емблемата е вдъхновена от идеята за традиционния вълнен шал.

По време на зимните месеци, шаловете се носят около света,а в Арабския регион и по различен начин. Шрифтът също преобразява традиционната арабска калиография в нов, съвременен шрифт, който черпи вдъхновение от региона и Азия, свързвайки традицията с модерността.

Катар спечели правото да домакинства на Световното първенство през декември 2010, като е на път да бъде завършен втория от осемте стадиона – „Ал Януб“, след като прие за първи път мач през май тази година. Останалите шест спортни съоръжения се очаква да бъдат готови до края на 2020, включително и стадион „Лусайл“, който ще бъде домакин на откриващия мач на 21 ноември, както и на финала на 18 декември, 2022.

Един от най-големите скандали с Мондиал 2022 пък бе с участието и на бившия френски президент Никола Саркози. Как той бе замесен в уреждане на Катар да вземе домакинството може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички