Дидие Дешан ще води Франция и на Мондиал 2022


Дидие Дешан ще води Франция и на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1037 0

Селекционерът на Франция Дидие Дешан ще води "петлите" при защитата на световната им титла на Мондиал 2022 в Катар, след като Футболната федерация на Франция удължи договора му, съобщават медиите в страната.

Дешан, който записа името си в историята, след като стана световен шампион с Франция като капитан през 1998 и като треньор през 2018, води националния отбор на родината си от 2012-та година насам, като успя да стигне и до сребърните медали на домашното Европейско първенство през 2016. Настоящият контракт на Дешан изтича след края на Евро 2020, но той ще получи шанс да води Франция и на Мондиал 2022, а Футболната федерация ще обяви официално решението си за новия договор на пресконференция по-късно днес.

По този начин Дешан ще се превърне в най-дългогодишния селекционер на Франция в историята, подобрявайки рекорда на Мишел Идалго, който води "петлите" между януари 1976 и юни 1984. Преди време президентът на Футболната федерация Ноел Льо Грае заяви, че удължаването на договор на Дешан зависи от успешното преодоляване на квалификациите за Евро 2020, което тимът на Франция успя да стори.  Вижте всички групи на Евро 2020 в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички