Роналдо покани Меси на вечеря и заяви: Липсва ми битката с него, ние сме част от историята


Роналдо покани Меси на вечеря и заяви: Липсва ми битката с него, ние сме част от историята

23563 0

Тази вечер в Монако се проведе жребият за груповата фаза на Шампионска лига. По време на церемонията бе избран и най-добрият футболист за годината. Минути преди да стане ясен победителят, тримата номинирани - Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Върджил ван Дайк казаха по няколко думи за сезона, който са изиграли.

Това, което се отличи в разговорите с тримата футболисти, бяха ласкавите думи, които си размениха двамата най-големи съперници във футбола през последното десетилетие, а и в цялата история. Както е известно, Кристиано Роналдо напусна Реал Мадрид през лятото на 2018 година, с което прекъсна връзката си с испанския футбол, а и пряката конкуренция с Лионел Меси. Именно отдалечаването на терена изглежда е сближило двете футболни легенди.

"Това беше специална година за мен, защото преминах от Реал Мадрид в Ювентус след девет години на "Бернабеу". Спечелих три трофея - Суперкупата, Серия А и Лигата на нациите. Индивидуално се справих много добре", започна Роналдо.

На въпрос дали Меси му липсва, Кристиано отвърна: "Споделяме тази емоция с него в продължение на 15 години. Не знам дали това се е случвало преди във футбола - двама футболисти на едно и също ниво за толкова дълъг период. Не е лесно. Разбира се, че имаме добри взаимоотношения. Все още не сме вечеряли заедно, но в бъдеще не се знае."

"Липсва ми играта в Испания, битката с Меси през последните 15 години. Той ме притискаше да се усъвършенствам, както и аз него. Чудесно е да бъдеш част от футболната история. Аз съм в нея, той също е", смята Роналдо. "Меси е две години по-млад от мен, но аз изглеждам добре за своята възраст, така че се надявам да бъда тук и през следващата и по-следващата година", добави още той.

Лионел Меси бе избран за най-добър нападател, изпреварвайки за наградата Кристиано Роналдо и Садио Мане. А кои играчи бяха избрани за най-добри на позициите вратар, полузащитник и нападател - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички