УЕФА пренебрегна Меси и Роналдо и заслужено избра Ван Дайк за футболист на годината


УЕФА пренебрегна Меси и Роналдо и заслужено избра Ван Дайк за футболист на годината
Снимка: Getty Images/Guliver

5569 0

Тази вечер в Монако се проведе жребият за груповата фаза на Шампионска лига. По време на церемонията УЕФА избра и най-добрия футболист за годината. Това е защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк. Той спечели престижната награда в конкуренцията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Холандският национал се превърна в първия защитник, спечелил наградата на УЕФА. "Първо искам да благодаря на моите съотборници. Без тях не би било възможно да спечеля тази награда", сподели бранителят на Ливърпул, след като получи приза от президента на УЕФА Александър Чеферин.

Холандският национал изигра най-силния сезон в своята кариера, извеждайки мърсисайдци до трофея в Шампионска лига. Ван Дайк се отличи с изключително стабилна и постоянна игра в отбраната на Ливърпул, която го превърна и в основен фаворит за приза на ФИФА "Златната топка".

По-рано на церемонията Върджил ван Дайк логично бе избран и за най-добър защитник за годината. А кои играчи бяха избрани за най-добри на позициите вратар, полузащитник и нападател - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички