Новият президент на УЕФА обеща: Това е началото на нова ера, дотук с "империята на страха"!


Новият президент на УЕФА обеща: Това е началото на нова ера, дотук с "империята на страха"!
Снимка: Getty Images/Gulliver

1458 0

Новият президент на УЕФА Александър Чеферин заяви, че за европейския футбол е настъпила нова ера. Словенецът бе избран с огромно мнозинство по време на 12-ия извънреден конгрес на централа, който се проведе в Атина.

Чеферин ще оглавява УЕФА до 2019 година, заменяйки на поста бившия президент Мишел Платини. Той обеща да превърне УЕФА в позитивна организация и изтъкна,че не иска 'да "живее в империя на страха".

„Вятърът на промяната вече се усеща в европейския футбол. Това е краят на една ера и началото на нова. Не съм тук, за да изтъквам лошото, което ни заобикаля.

УЕФА официално е с нов президент

Не искам да живея в империя на страх, в която всеки ден се събуждаш и виждаш как негативизмът продължава да се проявява. Искам да извадя на показ добрите неща, които УЕФА прави и които ще продължава да прави”, заяви Чеферин.

48-годишният словенец стана общо 7-ият различен президент на УЕФА, след като през годините постът са заемали Ебе Шварц (Дания), Густав Видеркер (Швейцария), Артемио Франки (Италия), Жак Жорж (Франция), Ленарт Йохансон (Швеция) и Мишел Платини (Франция).

Преди да бъде избран Александър Чеферин разкритикува промените в Шампионската лига.  Той изрази разочарованието си, че точно управляващата структура създава предпоставки Испания, Англия, Германия и Италия да взимат без усилия половината от всичките 32 места в груповата фаза на турнира.

Според думите му, опитите за разделяне на големите отбори от останалите са възможност да се създаде европейска Суперлига, но подобен ход означава война с УЕФА и би бил пагубен за играта на целия континент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички