Най-накрая! Ривър склони да пътува до Мадрид за финала


Най-накрая! Ривър склони да пътува до Мадрид за финала
Снимка: Getty Images/Guliver

1399 0

От Ривър Плейт потвърдиха, че ще участват в реванша на финала на Копа Либертадорес срещу Бока Хуниорс в Мадрид, въпреки че преди два дни ръководството на клуба обяви, че не приема решението на КОНМЕБОЛ за преместване на решаващия двубой в испанската столица и отказва да играе там.

В крайна сметка шефовете на Ривър са приели решението на южноамериканската футболна централа и днес потвърдиха, че в сряда ще летят с чартър до Мадрид в 14:00 часа местно време. Вторият финал за Копа Либертадорес ще се играе в неделя на стадион "Сантяго Бернабеу". Първият мач на "Ла Бомбонера" завърши при равенство 2:2.

КАК БЕЗРЕДИЦИТЕ В АРЖЕНТИНА УВЕЛИЧАВАТ ШАНСОВЕТЕ ЗА БАЛКАНСКО ДОМАКИНСТВО НА МОНДИАЛ 2030?

До крайното решение да се отнеме домакинството на Ривър Плейт и втората среща да се премести в Европа се стигна след ексцесиите преди първоначално насрочения реванш между двата тима, когато фенове на Ривър атакуваха с камъни автобуса с играчите на Бока и раниха няколко от тях. От ръководството на Бока Хуниорс поискаха да получат служебна победа, но в крайна сметка КОНМЕБОЛ реши да премести мача в Испания, което бе определено като "абсурдно" от наставника на Ривър Марсело Гаярдо.

За феновете на двата клуба в Аржентина в продажба бяха пуснати по 5 хиляди билета, докато за привържениците им в Европа има по 20 хиляди пропуска, което означава, че двата тима ще имат еднакъв брой фенове и на практика Ривър Плейт губи домакинското си предимство. В първия мач на "Ла Бомбонера" присъстваха само фенове на Бока Хуниорс.

Тези дни капитанът на Бока Пабло Перес говори за ужаса, който преживяха със съотборниците му пред "Монументал". Вижте какво каза той тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички