Да вкараш най-бързия гол на Мондиал и да те дадат на съд


Да вкараш най-бързия гол на Мондиал и да те дадат на съд

1690 0

Голямата звезда на турския футбол от близкото минало Хакан Шукур ще бъде съден за обида срещу президента на страната Реджеп Ердоган. Шукур е сред хилядите, които попадат под ударите на съда, заради спорни обвинения, че са обидили турския лидер.

Авторът на най-бързия гол в историята на световните първенства, който бе с основна заслуга за третото място на Турция на Мондиала през 2002-ра година, е под прицел, заради коментара в Туитър от февруари 2015-та, в който обвинил Ердоган в кражба, макар и да не използвал директно името на президента. Делото започна днес, а прокуратурата иска 4 години затвор за бившия нападател на Галатасарай.

Днес в съда адвокатът на Шукур разкри, че неговият клиент в САЩ и ще даде видео показания от там, ако е нужно. След края на футболната си кариера, Шукур влезе в политиката през 2011-та година, когато бе избран за депутат от Партията на справедливостта и развитието.

През 2013-та той се отказа от мястото си, заради разследване за корупция срещу Ердоган и приближените му, а впоследствие бившият футболист се присъедини към кръвния враг на Ердоган - Фетула Гюлен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички