Турчин обясни защо освиркаха минутата мълчание за Париж


Турчин обясни защо освиркаха минутата мълчание за Париж
Снимка: Getty Images/Guliver

3753 0

Студент от Анадолския университет обясни причината за скандалните освирквания от част от турските фенове в минутата мълчание в памет на жертвите от Париж по време на мача Турция - Гърция. Според Мустафа Озсари турските запалянковци освирквали не жертвите, а терористите.

Припомняме, че на 13 ноември в Париж терористи от "Ислямска държава" организираха серия от атентати, при които загинаха около 150 човека, а над 200 бяха ранени. Една от атаките беше в близост до "Стад дьо Франс", където в този момент играеха приятелския си мач Франция и Германия.

"В Турция (особено на футболни мачове) минутата мълчание се използва като възможност да скандираш в чест на тези, които са загинали в резултат на терористични атаки. Хората скандират: "Мъчениците са безсмъртни, родината е неделима". Това е традиция от миналото, свързана с дейността на терористичната организация ПКК. От нейната ръка умряха повече от 30 000 наши граждани за последните 30 години", обясни студентът.

"Феновете освиркаха терористите, не жертвите. Всички жертви на терора в Турция са смятани за мъченици. Към тях няма никакво неуважение, никога не е имало, няма и да има", завършва Мустафа.

Според друга информация, феновете са скандирали: "Невинните никога не умират".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички