34-годишният Гонсало Игуаин с откровено интервю за разочарованията с екипа на Аржентина


34-годишният Гонсало Игуаин с откровено интервю за разочарованията с екипа на Аржентина
Снимка: Getty Images

1436 0

Нападателят на Интер Маями Гонсало Игуаин даде интервю пред "Stats Perfrorm", в което направи ретроспекция на своята кариера в националния отбор на Аржентина, от който се оттегли през 2019 година. 34-годишният бивш футболист на Реал Мадрид, Наполи, Милан, Ювентус и Челси заяви, че е дал всичко за "Албиселесте" и не съжалява, че не е спечелил нищо с родината си:

"Дадох всичко от себе си за моя национален отбор и за съжаление не успях да спечеля нищо, но никога няма да се обвинявам за това", започна Ел Пипита, който загуби финала на Световното първенство през 2014 година от Германия.

"Но, все пак съм радостен за тези, които успяха да спечелят нещо, защото с тях споделихме толкова много лоши моменти. Бяхме чудесна група от играчи и играехме прекрасен футбол, но някои от нас се дръпнахме, а други, които продължиха, успяха", допълни Игуаин и след това поздрави Лионел Меси, който бе един от тези, които не се отказаха от Аржентина, но допълни:

"Искам да поздравя Меси, защото той продължава да опитва, а в това е смисълът на живота. Не мисля обаче, че да спечелиш Копа Америка или Световното те прави по-добър човек. Най-важното нещо би трябвало да бъдат ценностите, които притежаваш".

"За съжаление, хората те оценяват по това какво си спечелил или какво си загубил. Аз предпочитам да бъда запомнен като добър човек, който е оставил по нещо във всеки клуб, в който е играл. Станах шампион с всеки един отбор, вкарах голове за най-добрите тимове, но винаги хората ще те съдят заради едно или две отигравания", продължи изповедта си Игуаин.

"Уважавам мненията, но моето щастие не се променя от това дали съм постигнал нещо с националния отбор или не. Ако си доволен от себе си, това е важното".

През сезон 2020/21 Гонсало Игуаин отбеляза 12 гола за Интер Маями в МЛС, но през настоящата кампания се е отчел със само едно попадение.

Вижте още: 

Меси да му мисли! Граната избухна на терена преди люто дерби на бъдещия му тим (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички