Има ли наистина Барселона шанс за титлата? (програмата в Ла Лига до края на сезон 2021/22)


Има ли наистина Барселона шанс за титлата? (програмата в Ла Лига до края на сезон 2021/22)
Снимка: Getty Images

3593 0

Победата на Барселона в Ел Класико накара част от феновете им да започнат да мечтаят за нещо повече от място в Топ 4 в испанската Ла Лига, което бе обявено по-рано през кампанията като основна цел пред отбора, на фона на слабия старт под ръководството на Роналд Куман.

На теория, каталунците имат всички шансове да финишират на първо място, но на практика това изглежда много трудно осъществимо и би било възможно само, ако Реал Мадрид претърпи колосален срив в играта си през следващите около два месеца. 

Как изглежда класирането сега (Топ 4)?

1. Реал Мадрид - 29 мача, 66 точки

2. Севиля - 29 мача, 57 т.

3. Барселона - 28 мача, 54 т.

4. Атлетико Мадрид - 29 мача, 54 т.

*При равен брой точки в края на първенството се гледат преките сблъсъци между отборите. Барселона вече има аванс по този показател, тъй като есенното Ел Класико завърши 2:1 за Реал Мадрид, а 'общият резултат' след вчера, 20 март, вече е 5:2 в тяхна полза!

Какво предстои до края на сезон 2021/22 в Ла Лига?

*За Реал, Севиля и Атлети остават 9 кръга. За Барса те са 10 заради отложения им мач с Райо Валекано, който ще се проведе на 24 април на "Камп Ноу" (между 33-и и 34-и кръг).

 

Кръг №30:

Селта - Реал Мадрид 

Барселона - Севиля

 

Кръг №31:

Леванте - Барселона 

Реал Мадрид - Хетафе 

 

Кръг №32:

Барселона - Кадис

Севиля - Реал Мадрид 

 

Кръг №33:

Реал Сосиедад - Барселона

Осасуна - Реал Мадрид

 

Кръг №34:

Барселона - Майорка

Реал Мадрид - Еспаньол

 

Кръг №35

Бетис - Барселона

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид

 

Кръг №36:

Барселона - Селта

Реал Мадрид - Леванте

 

Кръг №37:

Хетафе - Барселона

Кадис - Реал Мадрид

 

Кръг №38: 

Барселона - Виляреал

Реал Мадрид - Бетис

 

АНАЛИЗ

Още в идния 30-и кръг ще станем свидетели на мач, който може да даде отговор на много въпроси - или Барселона почти на 100% ще отпадне от борбата за титлата след него, или Севиля, или и двата отбора (ако завършат наравно). С уговорката, че Реал Мадрид се справи със Селта, разбира се. 

По-нататък виждаме, че програмата на каталунците е по-лесна от тази на "белия балет", който ще трябва да премине през градско дерби с Атлетико и то като гост, както и през гостуване на Севиля. 

Реално погледнато, преднината на Реал пред втория (за момента) Севиля е 9 точки, които могат да бъдат намалени в оставащите мачове, но могат да бъдат и увеличени. Този солиден аванс дава известно спокойствие на футболистите на Карло Анчелоти, но ще бъде много важно как те ще реагират след тежката загуба в Ел Класико. За тях предстои и труден 1/4-финал в Шампионска лига срещу Челси!

Барселона също е на 1/4-финал, макар и в Лига Европа (срещу Айнтрахт Франкфурт). Тимът на Диего Симеоне пък ще се бори с Манчестър Сити на Гуардиола в ШЛ, докато Севиля е най-облагодетелстван от гледна точка на Ла Лига, тъй като вече напусна европейските клубни турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички