290 дни след сърдечния арест: Ериксен се завърна на "Паркен" с фамозен гол! (ВИДЕО)


290 дни след сърдечния арест: Ериксен се завърна на "Паркен" с фамозен гол! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1876 0

Националният отбор на Дания постигна класическа победа над Сърбия с 3:0 като домакин в приятелска среща. Двубоят се оказа изключително специален за датския футболист с номер 10 Кристиан Ериксен, който 290 дни след сърдечния си арест се завърна на "Паркен" и отбеляза гол.

Ериксен изплаши всички през миналото лято, когато по време на мач на Дания на Евро 2020 припадна на терена. В продължение на минути целият свят бе в невидение какво се случва с Ериксен и дали ще оживее, като всички се молеха за датчанина.

След това Ериксен се възстанови, но мнозина не даваха сериозни надежди, че той ще може да продължи с футбола. Въпреки това - 290 дни след инцидента, Ериксен излезе като капитан на Дания и успя да отбележи гол във вратата на Сърбия. Това стана тъкмо на стадион "Паркен" в Копенхаген, на който Ериксен получи сърдечен арест.

Голът на Ериксен във вратата на Сърбия дойде в 57-ата минута, когато успя да си отвори пространство за стрелба и да нанесе неспасяем удар извън наказателното поле. Мееле и Линдстрьом отбелязаха другите два гола за датчаните. 

Това е втори пореден мач, в който Ериксен бележи гол за Дания. Преди няколко дни датчанинът се разписа и срещу Нидерландия при загубата с 4:2. Вижте попадението на Ериксен на "Паркен" срещу Сърбия във видеото:

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички