Португалия пречупи Северна Македония и се класира за Мондиал 2022


Португалия пречупи Северна Македония и се класира за Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

11825 0

Националният отбор на Португалия се класира за престоящото Световно първенство по футбол в Катар, след като надви Северна Македония с 2:0 като домакин във финалния плейоф. Бруно Фернандеш отбеляза и двете попадения за "мореплавателите", а по една асистенция направиха Кристиано Роналдо и Диого Жота.

Груба грешка на капитана на Северна Македония Стефан Ристовски позволи на Португалия да открие резултата в 32-ата минута. Бруно овладя топката и комбинира с Роналдо, който го изведе на стрелкова позиция и халфът успя да вкара в мрежата на вратаря Димитриевски.

В средата на второто полувреме Бруно Фернандеш вкара втори гол и подпечата билета на Португалия за Катар. Тимът на Северна Македония, който отстрани Италия на полуфиналните плейофи, остана на крачка от Мондиал 2022 и ще трябва да почака още за първото си участие на световно първенство по футбол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 14-ата минута Португалия се добра до първата голова ситуация в мача. Диого Жота предостави великолепен извеждащ пас за Кристиано Роналдо, който се озова зад гърба на отбраната на Северна Македония. Звездата на "мореплавателите" опита удар по земя към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри от гредата.

Десет минути по-късно Диого Жота засече центриране от корнер с глава, а ударът му прелетя малко над напречната греда на вратата на Северна Македония. В 32' Португалия откри резултата. Груба грешка на капитана на македонците Стефан Ристовски подари топката на Бруно Фернандеш, който взаимодейства с Роналдо, а след това вкара - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 65-ата минута Португалия удвои преднината си. Пепе успя да отнеме топката пред наказателното поле на "мореплавателите", за да постави началото на бърза контраатака. Топката се озова на левия фланг, откъдето Диого Жота центрира към наказателното поле. В пеналтерията Бруно Фернандеш засече топката и вкара втория си гол в мача - 2:0!

В следващите минути опасни положения пред двете врати липсваха. В 80-ата минута Северна Македония претендираше за извършено нарушение от Пепе в наказателното поле, но главният арбитър на срещата Антъни Тейлър не видя основания за отсъждане на 11-метров наказателен удар.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Португалия: Диого Коща, Мендеш, Пепе, Данило, Кансело, Отавио, Моутиньо, Фернандеш, Силва, Жота, Роналдо

Северна Македония: Димитриевски, Алиоски, Велковски, Муслиу, Стефан Ристовски, Трайковски, Адеми, Барди, Елмас, Костадинов, Милан Ристовски

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Гладиаторският сблъсък между последните два европейски шампиона Португалия и Италия пропадна, след като "Скуадра адзура" сензационно загуби от Северна Македония. Така "мореплавателите", които преодоляха Турция в 1/2-финалния плейоф, ще спорят с македонците за участие на Мондиал 2022.

Кристиано Роналдо се очаква да поведе атаката на Португалия срещу мотивирания до краен предел тим на Северна Македония, който е устремен да пренапише футболната си история. За Роналдо обаче това е последен шанс да се опита да стане световен шампион с националния отбор и едва ли ще позволи издънка на крачка от класирането.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА ПОРТУГАЛИЯ - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички