17-годишен футболист на Блекпул обяви, че е гей и сподели историята си


17-годишен футболист на Блекпул обяви, че е гей и сподели историята си
Снимка: GettyImages

495 0

Младият нападател на английския Блекпул - Джейк Даниелс, обяви открито, че е хомосексуален. Тийнейджърът е първият активен футболист от 1990 г. насам в Обединеното кралство след Джон Фашану, който обявява, че харесва представители от същия пол.

"Сега е точният момент да го направя, чувствам, че съм готов да разкажа на хората историята си. Искам хората да знаят кой всъщност съм аз", коментира пред "SkySports" едва 17-годишният състезател.

"Дълго време се чудех как, кога и къде искам да го направя и знам, че сега е времето. Готов съм да бъда себе си, свободен и уверен във всичко това. Не бях готов и беше тежко, но не искам да лъжа повече.

Дълго мислех, че ще трябва да крия истината си, защото исках да бъда професионален футболист. Вече съм. Питах се дали трябва да изчакам, докато се откажа от футбола. Никой друг от професионалната лига тук не се е разкрил.

Въпреки това знаех, че това би довело до това да лъжа и много време да не мога да бъда себе си и да водя живота, който искам. След като се разкрих пред семейството си, клуба си и съотборниците си, периодът на премисляне и стреса, който ми даде, изчезнаха. Имаше отражение върху психиката ми. Най-накрая вече съм уверен и щастлив да бъда себе си", завърши нападателят.

Вижте коя звезда на ПСЖ пропусна мач на отбора поради отказа си да носи LGBTQ+ цветовете

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички