17-годишен футболист на Блекпул обяви, че е гей и сподели историята си


17-годишен футболист на Блекпул обяви, че е гей и сподели историята си
Снимка: GettyImages

1467 0

Младият нападател на английския Блекпул - Джейк Даниелс, обяви открито, че е хомосексуален. Тийнейджърът е първият активен футболист от 1990 г. насам в Обединеното кралство след Джон Фашану, който обявява, че харесва представители от същия пол.

"Сега е точният момент да го направя, чувствам, че съм готов да разкажа на хората историята си. Искам хората да знаят кой всъщност съм аз", коментира пред "SkySports" едва 17-годишният състезател.

"Дълго време се чудех как, кога и къде искам да го направя и знам, че сега е времето. Готов съм да бъда себе си, свободен и уверен във всичко това. Не бях готов и беше тежко, но не искам да лъжа повече.

Дълго мислех, че ще трябва да крия истината си, защото исках да бъда професионален футболист. Вече съм. Питах се дали трябва да изчакам, докато се откажа от футбола. Никой друг от професионалната лига тук не се е разкрил.

Въпреки това знаех, че това би довело до това да лъжа и много време да не мога да бъда себе си и да водя живота, който искам. След като се разкрих пред семейството си, клуба си и съотборниците си, периодът на премисляне и стреса, който ми даде, изчезнаха. Имаше отражение върху психиката ми. Най-накрая вече съм уверен и щастлив да бъда себе си", завърши нападателят.

Вижте коя звезда на ПСЖ пропусна мач на отбора поради отказа си да носи LGBTQ+ цветовете

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички