Конфликтът между Ал Хатер и Саутгейт продължава - посъветваха специалиста "да си подбира думите"


Конфликтът между Ал Хатер и Саутгейт продължава - посъветваха специалиста "да си подбира думите"
Снимка: Gulliver/GettyImages

1120 0

Ръководителят на Световното първенство в Катар отговори любопитно на коментарите на Гарет Саутгейт, който постави под съмнение отношението на държавата към работниците мигранти. Насер Ал Хатер заяви пред Sky Sports News, че ще бъде "голям срам", ако някои фенове не пътуват за Мондиал 2022 поради съображения за сигурност. Катарецът посъветва треньора да "подбира много внимателно думите си", а преди това задочно го попита дали е посещавал Катар.

"Би било голям проблем, ако човек основава мнението си, въз основа на неща, които само е прочел. Хора с голямо влияние и многобройна публика като Саутгейт трябва да подбират думите си много внимателно".

Обвинения относно отношението към работниците и неспазването на правата на човека измъчват Катар, още след като държавата получи противоречиво правото да приеме Мондиал 2022. Турнирът традиционно се провежда лятото, но тази година е направено изключение, след като бе преместен за зимата заради традиционните екстремни горещини в страната.

Наскоро Саутгейт обяви, че е "ясен" по въпросите за домакинството на Световното първенство, и че планира да проведе разговори с отбора си по тези въпроси. От своя страна, шефът на Световното призова английския селекционер сам да види нещата, добавяйки: "Той трябва да дойде на място, да се срещне с работниците и да разбере какво получават наистина".

Ал Насер дебело подчерта, че изграждането на домове за работниците и пращането на децата им в университети са само част от "историите, които никой не чува".

Англичанинът изрази загриженост и за английските поддръжници на LGBTQ+ общността, които може да не пътуват до персийската държава заради строгите закони от страна на местните органи. Мъжкият хомосексуализъм може да доведе до затвор, еднополовите бракове не се признават от правителството, а правата на жените са много по-ограничени, отколкото в други части на света. Въпреки това, Ал Хатер твърдо заявява, че Катар е най-сигурната страна в Близкия Изток и втората най-безопасна страна в света. Катарецът е сигурен, че всички фенове ще се чувстват "в безопасност".

"Това, което мога да кажа на феновете, е, че ние сме скромна страна, имаме своя култура, имаме свои традиции и единствено искаме от тях да ги уважават. Независимо дали сте гей или хетеросексуална двойка, ние имаме едни и същи норми, гледаме на нещата по един и същи начин", продължи той.

Като за финал ръководителят на Мондиал 2022 не пропусна възможността да покани Саутгейт на разговор в петък, когато е и жребият за Световното първенство: "Когато някой има различно мнение, ти му даваш своята страна на историята. Можем да се разберем - може и да не се, но е важна комуникацията", завърши Ал Хатер.

Ето повече информация за дългоочаквания жребий и коя беше суперзвездата, който беше поканена на церемонията!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички