Титуляр на ПСЖ пропусна мача с Монпелие заради отказа си да носи LGBTQ+ цветовете?


Титуляр на ПСЖ пропусна мача с Монпелие заради отказа си да носи LGBTQ+ цветовете?
Снимка: Getty Images

2192 0

Един от титулярите в състава на ПСЖ - Идриса Гай, пропусна мача на своя отбор срещу Монпелие в събота. Парижани спечелиха срещата с 4:0, но липсата на полузащитника сред стартовите 11 изненада. 

Според медиите във Франция той не е взел участие в двубоя през уикенда поради несъгласието му да носи фланелка със знамето на LGBTQ+ обществеността. През уикенда всички клубове от Лига 1 излязоха със символа, изобразен на номерата на футболистите. 

Дефанзивният халф е родом от Сенегал, където еднополовите бракове са строго забранени и могат да донесат на нарушителите до 5 години затвор. Именно ценностите на състезателя се посочват като вероятност за неговия отказ да се включи в инициативата. 

Действията на сенегалеца бяха осъдени от представители на LGBTQ+ обществото в страната. Президентът на спортната федерация на "различните", както и френската асоциация срещу хомофобията обявиха постъпката на Гай като престъпна и поискаха незабавно наказание.

От френския гранд отказаха коментар, заявявайки, че това ще попречи на отбора да бъде съсредоточен върху последния си мач за сезона срещу Мец.

Вижте още: Ще остане ли Мбапе на "Парк де Пренс"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички