Борнемут се завърна във Висшата лига


Борнемут се завърна във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1726 0

Вчера (3 март) стана ясен и вторият отбор, който получава директна промоция за Висшата лига на Англия за следващия сезон. Борнемут победи Нотингам Форест  с 1:0 в отложен мач от 33-ия кръг на Чемпиъншип.

Резервата Кийфър Муур реализира единственото попадение на "Виталити Стейдиъм" от пряк свободен удар в 83-ата минута, а с актив от 85 точки домакините си гарантираха второто място в класирането, а с това и завръщане в Елита след отпадането в края на сезон 2019/2020.

Двубоят беше ключов в борбата за изкачване сред най-добрите в английския футбол, тъй като гостите изоставаха само на 3 точки от съперника преди срещата. Възпитаниците на Скот Паркър, обаче, стигнаха до победата и кръг преди края вече имат непреодолим аванс от 6 пункта.

Нотингам остана трети и ще трябва да премине през плейофите, срещу другите три отбора от 4 до 6 място в подреждането, ако иска да се пребори за място в Премиър лийг за първи път от 1999 година!

Припомняме, че Фулъм стана първи в Чемпиъншип и ще играе директно във Висшата лига през сезон 2022/2023. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички