10-те футболни звезди, които ще станат свободни агенти през лятото


10-те футболни звезди, които ще станат свободни агенти през лятото
Снимка: Getty Images/Gulliver

2933 0

Въпреки финансовата криза, предизвикана от коронавируса, клубовете в топ 5 първенствата на Европа все пак похарчиха 4,6 милиарда евро за трансфери през това лято - спад с 43% спрямо предходната година. А с оглед на кризата, която ще продължава да се задълбочава в следващите месеци, свободните трансфери ще станат още по-важна част от трансферния пазар.

Някои от най-големите имена в световния футбол се намират в последната година от контрактите си с клубовете, в които играят. Ако в следващите месеци те не постигнат споразумения за нови договори, е много вероятно голяма част от тях да напуснат като свободни агенти през лятото на 2021 година. Ето 10 от най-добрите играчи, които може да станат свободни агенти:

1. Лионел Меси

Звездата на Барселона пожела да напусне клуба още през това лято, но каталунците на практика блокираха трансфера му, като поискаха да бъде платена откупващата клауза в договора му, възлизаща на 700 млн. евро - сума, непосилна и за най-богатите отбори в света. През следващото лято обаче Меси ще може да си тръгне без пари от "Камп Ноу", а от Манчестър Сити са готови да го вземат.

2. Давид Алаба

Няма спор, че Давид Алаба е един от най-футболисти в света на позицията си. В последно време обаче ръководството на Байерн и Алаба не могат да постигнат съгласие относно параметрите по новия договор на австриеца. Твърди се, че крайният бранител иска твърде висока заплата, която не е по вкуса на Ули Хьонес.

3. Джанлуиджи Донарума

21-годишният Донарума, който от мнозина е считан за наследник на великия Джанлуиджи Буфон, не привлече интереса на нито един отбор през това лято - факт, който изненада футболните анализатори заради качествата, които притежава стражът. Донарума можеше да бъде привлечен на ниска цена, но пък ако не подпише нов договор с Милан, той може да се присъедини към друг отбор и без трансферна сума.

4. Серхио Агуеро

Серхио Агуеро определено се превърна в легенда на Манчестър Сити. На 32-годишна възраст обаче аржентинецът изглежда, че се намира в заключителния период от своя престой на "Етихад". Още през 2015-а той се зарече да се върне в родния Индепендиенте, след като му изтече договорът със Сити. Е, остава по-малко от година до изтичането на контракта - предстои да видим дали Агуеро е променил мнението си.

5. Месут Йозил

Раздялата на Месут Йозил с Арсенал изглежда, че е въпрос на време, макар и тя да се очакваше да се случи много по-рано. В крайна сметка "артилеристите" не успяха да намерят подходящ кандидат за подписа на германеца, който настояваше и да получи обезщетение за нарушаването на контракта му с "топчиите".

6. Серхио Рамос

Капитанът на Реал Мадрид вече е на 34-годишна възраст - факт, който често се забравя от феновете, въпреки че испанецът продължава да поддържа високо равнище на игра. Ерата на Рамос на "Бернабеу" сякаш е към своя край и предстои да разберем къде испанецът ще предпочете да завърши кариерата си.

7. Пол Погба

С бъдещето на Пол Погба се спекулира регулярно, като слуховете често плъзват от неговата уста или тази на неговия агент Мино Райола. От последните му изказвания може да се направи обосновано предположение, че Погба иска да играе в Реал Мадрид под ръководството на Зинедин Зидан. И изглежда, че няма какво да го убеди да остане на "Олд Трафорд". Предстои да видим дали и "Кралете" ще го пожелаят.

8. Юлиан Дракслер

Дракслер определено не успя да се наложи в състава на Томас Тухел в ПСЖ и изглежда много вероятно той да напусне "Парк де Пренс" през лятото. Той беше привлечен за 42 млн. евро от Волфсбург през 2017-а, но сего може да напусне ПСЖ без трансферна сума.

9. Диего Коща

Коща е един от най-големите хищници сред нападателите на Стария континент, но след завръщането му от Челси често страда от контузии. Именно този факт, както и напредналата му възраст, може да накара ръководството на "дюшекчиите" да не му предложи нов договор, особено след привличането и на Луис Суарес.

10. Аркадиуш Милик

Нападателят на Наполи очевидно не е в добри отношения с ръководството на клуба, като тренира индивидуално. През лятото интерес към него имаше от страна на Ювентус, Рома, Тотнъм, Фиорентина и Валенсия, но в крайна сметка до трансфер не се стигна. Милик обаче не изглежда да има бъдеще в Неапол и напускането му през следващото лято е почти сигурно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички