Зрелище и на "Сан Мамес": Атлетик (Билбао) обърна Бетис в голеада


Зрелище и на "Сан Мамес": Атлетик (Билбао) обърна Бетис в голеада
Снимка: Getty Images

943 0

Атлетик (Билбао) победи Реал Бетис в един от най-зрелищните мачове на трети кръг в Ла Лига. В двубоя, в който паднаха 6 попадения, "баските" се наложиха с 4:2.

Успехът на Атлетик дойде след обрат. Бетис поведе с 2:0 с голове на Вилиан Жозе (2') и Иско "10'). Съперникът се окопити скоро след това и дори стигна до гол 8 минути по-късно (Иняки Уилямс), който бе отменен заради засада.

В 30' все пак Атлетик успя да намали изоставането си, след като съдият свири дузпа за тях след препъване от страна на Руи Силва. Микел Весга изпълни уверено в долния десен ъгъл за 1:2.

Четиринадесет минути по-късно "баските" получиха нов 11-метров наказателен удар след преглед с ВАР. Той бе отсъден за нарушение в наказателното поле срещу Нико Уилямс. И този път Весга реализира хладнокръвно и резултатът бе изравнен.

Дълбоко в добавеното време домакините стигнаха до обрат, след като в 45+7' Горка Гурузета се възползва от подаване на Уилямс в наказателното поле и прати топката под напречната греда за 3:2.

Крайното 4:2 бе оформено от Унай Гомес 6 минути преди края на редовното време. Той се възползва от рикошет в защитник на Бетис и вкара на опразнена врата за 4:2.

С успеха Атлетик направи голям скок в класирането и от 12-а позиция се изкачи до пета. Тимът има 2 победи в първите 3 кръга. Андалусийци пък паднаха надолу с 2 места и вече са девети. Те постигнаха преди това победа и равенство в шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички