Реал Мадрид стартира с нова схема и победа: Белингам с дебютен гол, но нов важен титуляр с тежка контузия


Реал Мадрид стартира с нова схема и победа: Белингам с дебютен гол, но нов важен титуляр с тежка контузия
Снимка: Getty Images

7909 0

Реал Мадрид започна успешно новия сезон, след като победи с 2:0 Атлетик Билбао на старта в Ла Лига. Срещата се игра на негостоприемния "Сан Мамес", а с попадения се отчетоха Родриго и Джуд Белингам, който записа официалния си дебют.

Лошата новина за "кралския клуб" обаче е, че втори много важен футболист получи контузия, която на пръв поглед изглежда доста сериозна. След като Тибо Куртоа ще бъде аут за над половин година, Едер Милитао притесни Карло Анчелоти.

Бранителят получи контузия без контакт с противников футболист, след като хлъзна левия си крак напред и после се усука. Бразилецът не можеше да върви и криеше своето лице, което само потвърждава притесненията, че става въпрос за тежка травма. Все пак се очаква повече информация по темата.

Резултатът в днешния мач бе открит от Родриго в 28-ата минута, като той запази топката добре под натиск и стреля силно в наказателното поле. Така бразилецът вече е вкарал 4 гола в последните 4 мача в Ла Лига. В предишните 27 в шампионата пък имаше едва... 1.

В 36-ата минута пък авансът бе удвоен. Джуд Белингам вкара още в своя дебют. След центриране от ъглов удар той бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля с крак. Въпреки че не осъществи добър контакт, прати топката в земята и тя отскочи неспасяемо за Унай Симон.

С попадението си пък Белингам се превърна в третия най-млад футболист, който да вкара за Реал при дебют в Ла Лига през 21-ви век (20 години и 44 дни). Пред него по този показател са Едуардо Камавинга (18 години и 306 дни през 2021 година срещу Селта) и Родриго (18 години и 259 дни през 2019 година срещу Осасуна).

Двубоят бе по-специален и за Камавинга. Френският полузащитник записа своя мач номер 100 за "кралския клуб". От тях 64 са в първенството на Испания.

За "кралския клуб" предстои ново гостуване, този път на Алмерия (19.08), като серията от визити продължава и след това срещу Селта (25.08). Следващото изпитание за Атлетик Билбао пък е гостуване на Осасуна (19.08).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият четвърт час игра отмина без нито едно 100%-ово голово положения. Двата отбора си дадоха здрав сблъсък, като преобладаваха по-острите влизания. Феновете на "Сан Мамес" бяха доста агресивно настроени спрямо своите гости и често ги освиркваха, особено при единоборства. Направи впечатление, че новото попълнение на Реал Джуд Белингам започна с твърдата игра от първите си минути.

28' - 0:1! Карвахал задържа топката в притежание на своя тим след отличен шпагат в противниковото наказателно поле. Топката стигна до Родриго, който устоя на натиска от съперник, след което отправи силен удар в близкия ъгъл, с който Симон не успя да се справи.

В 35-ата минута Винисиус бе близо до това да удвои, но Симон се справи със силен удар от наказателното поле, попаднал право в него.

37' - 0:2! След центриране от ъглов удар Белингам бе оставен напълно сам в наказателното поле. Той стреля с крак и макар да не осъществи перфектния контакт с топката, тя тупна коварно в земята и прехвърли Симон.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В на второто полувреме Реал получи много неприятна новина. Едер Милитао направи контузия в коляното и положението му изглеждаше много лошо. Той трябваше да бъде принудително заменен от Антонио Рудигер пет минути след старта на втората част.

В 68-ата минута след заучено изпълнен пряк свободен удар Валверде стреля мощно по земя през разцепилата се стена. Опитът му обаче мина с малко покрай страничния стълб.

Малко над четвърт час до края и Атлетик повиши агресията. Топката бе отнета на Карвахал в спорна ситуация, в която "белите" искаха нарушение. Последва нахлуване в наказателното поле и мощен изстрел, блокиран Чуамени.

До края на срещата Атлетик така и не стори достатъчно, за да притисне Реал и да се доближи поне до точката.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В пет поредни сезона Атлетик финишира между 8-о и 11-о място в крайното класиране, като сега ще търси по-добро място в подреждането и първо участие в Европа от сезон 2017/18. Сега отборът започва новия сезон у дома, където записа 3 поражения в последните 4 мача от Ла Лига.

Реал започва новия с кошмарната новина за Тибо Куртоа. Това ще е и първа кампания от сезон 2008/09 без Карим Бензема. Ще бъде повече от любопитно и как ще се представи Джуд Белингам - "перлата" в селекцията до този момент. Новото попълнение Хоселу може да си партнира с Винисиус Жуниор и Родриго в първия мач от сезона.

Дани Себайос, Арда Гюлер и Ферланд Менди също са аут са травми, докато Берчиче, Гарсия и Алварес няма да са на линия за домакините. В последните 5 официални мача между тези тимове Реал е побеждавал 3 пъти, губил е веднъж, а един мач е завършвал наравно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички