Виляреал и Барселона предложиха мач за историята с много екшън и голове (ВИДЕО)


Виляреал и Барселона предложиха мач за историята с много екшън и голове (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6243 0

Барселона се наложи над Виляреал с 4:3 в един от най-резултатните двубои от началото на сезона в Ла Лига. Това се случи в неделната вечер на третия кръг от испанския елит.

Срещата предложи два обрата и още толкова греди на огромния талант Ламин Ямал, който даде първата си асистенция за клуба в 12-тата минута към Гави. Другият младок заби първия си гол за сезона, а след още три минути Де Йонг удвои след голяма грешка на Педраса.

Последва инициатива от домакините и тя даде резултат чрез попаденията на Фойт и Сьорлот в 26-тата и 40-тата минута за 2:2 до почивката. Всъщност норвежецът реализира още преди първото попадение в срещата, но неговото бе отменено поради засада. 

Двубоят продължи ударно и домакините постигнаха пълния обрат още в 50-тата минута чрез попадението на Баена, но голяма роля имаше и Педраса с втората си асистенция (подаде и на Сьорлот за 2:2). Каталунците обаче не се предадоха и моментално отговориха чрез греда на Ямал, а изравнителният гол падна в 68’ чрез Торес.

Крайното 4:3 и втория обрат в двубоя оформи Роберт Левандовски с първия си гол за сезона - в 71-вата минута. Така в крайна сметка каталунците спечелиха за втори пореден кръг трите точки и разполагат със 7 за третото място във временното класиране. 

Първо полувреме

В 5-тата минута Сьорлот остана очи в очи с Тер Стеген в ситуация, когато бранителите на гостите решиха, че има засада и изглежда подцениха ситуацията. Нападателят завърши атаката с гол и при повторението останаха съмненията дали всъщност имат засада. 

В крайна сметка бе отчетена нередовната позиция в нападението и резултатът остана 0:0.

ГОЛ! Гави откри резултата след 12 минути игра на "Естадио де ла Керамика"! Той засече отлично центриране на Ламин Ямал отдясно и не остави шансове на Йоргенсен от вратарското поле! 0:1!

ГОЛ! Възпитаниците на Шави се възползваха от всяка своя възможност до този момент и след четвърт час игра успяха да поведат с 2:0! До втория гол се стигна след груба грешка на Педраса в 15-тата минута, когато бранителят се опита да отклони топката, но всъщност я подаде на голмайстора Де Йонг. 

Г

Video edited on Kapwing

ГОЛ! 10 минути по-късно "жълтата подводница" изплува от лошото начало с гол на Хуан Фойт! Той бе изпуснат при изпълнението на корнер и засече с глава за 1:2!

ГОЛ! И за да е пълна драмата още до почивката - Сьорлот дочака първото си попадение за Виляреал в Ла Лига. Той се възползва от подаването на Педраса в 40-тата минута и на опразнена врата изравни за 2:2!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

ГОЛ! Двубоят продължи ударно и още в 50-тата минута домакините оформиха пълен обрат! "Виновник" за него отново е Педраса с втора поредна асистенция. Той намери нахлулия в наказателното поле Баена и вторият не остави шансове на Тер Стеген за 3:2!

Пет минути по-късно кълбото се озова в Ямал и младокът можеше да добави и попадение към сметката си, но стреля в гредата. 

ГОЛ! При началото на заключителните 20 минути от срещата резултатът отново бе изравнен. Този път това се случи след съобразителността на появилия се като резерва Феран Торес в само пет минути по-рано. 

В ситуацията от 68-мата минута серия от рикошети прати кълбото при испанеца, който от близка дистанция разстреля Йоргенсен! 3:3!

ГОЛ! Вторият обрат в двубоя бе изкован от Роберт Левандовски! Този път полякът се възползва от разбъркване в наказателното поле и довкара кълбото след втора греда на Ламин Ямал в срещата! 4:3!

Стартови състави 

Виляреал: Йоргенсен, Фойт, Габия, Куенка, Педраса, Терац, Капу, Парехо, Баена, Морено, Сьорлот;

Барселона: Тер Стеген, Гави, Левандовски, Кристенсен, Маркос, Ромеу, Роберто, Де Йонг, Гюндоган, Кунде, Ламин Ямал

Преди мача

Неприятната новина за каталунците преди двубоя са контузиите на Иниго Мартинес, Педри и Роналд Араухо. Вторият сред тях се контузи последен, но и на него ще му трябва известно време за възстановяване. Отсъстващи за домакините са Куклен и Морено. 

И двата тима вече записаха по една победа през сезона, след като в миналия кръг Барселона се наложи с 2:0 над Кадис, а Виляреал би Майорка с 1:0 като гост. И двата тима обаче не се справят добре в днешните си роли - Виляреал загуби домакинството си на Бетис с 1:2, а Барса стартира с реми при визитата си на Хетафе (0:0).

Настоящият шампион в момента е шести с четири точки, а "жълтата подводница" е в средата с пункт по-малко. Притеснителен факт за Виляреал е липсата на домакинска победа над Барселона от 2007 г. насам. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички