"Ще ти дадем 3 точки": Полицията разследва легенда на Барселона след скандален запис


"Ще ти дадем 3 точки": Полицията разследва легенда на Барселона след скандален запис
Снимка: GettyImages

1282 0

Властите в Камерун са започнали разследване по обвинения за уредени мачове срещу легендата на Барселона Самуел Ето'о. Твърди се, че 42-годишният бивш нападател е изиграл ключова роля в промоцията на втородивизионния Виктория Юнайтед в елита.

Какво се случи?

Голаджията застана начело на Камерунската футболна федерация през декември 2021-ва година. Постът обаче много скоро може да бъде овакантен, а самият той да загази сериозно.

Изтекъл скандален аудиозапис даде повод за действията срещу Ето'о. В него се чува как той обсъжда с група хора изхода на дадени срещи, както и крайния такъв в класирането, пише "The Guardian".

Какво гласи записът?

"Не се притеснявайте, ще ви дам трите точки и ще накажем съдията. Виктория трябва да отиде в първа дивизия. Това е нашата цел. Това е нашата федерация. Виктория Юнайтед ще се изкачи", гласят евентуалните думи на бившия голмайстор на каталунците.

Самият той категорично отхвърля подобни твърдения. Той не отрича за казаното, но заявява, че няма нищо общо с уреждане на мачове. Дело срещу него все пак се води от август, но към момента изход няма.

"Говорих с приятел - човек, който инвестира във футбола и иска да направи клуба си един от най-добрите в Камерун. Просто го успокоих, казвайки, че бих направил всичко възможно, за да избегна реферски грешки срещу него", отвръща Ето'о пред "Gazzetta dello Sport".

Същевременно дъщерята на бившия нападател също предприе съдебни действия срещу него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички