Испанската полиция претърси офиси на футболната федерация заради случая "Негрейра"


Испанската полиция претърси офиси на футболната федерация заради случая "Негрейра"
Снимка: Getty Images

955 0

Полицията в Испания продължава с търсенето на доказателства в разследването на случая "Негрейра" в централата на Кралската испанска футболна федерация в Мадрид.

Разследването продължава с пълна сила

В момента прокурорът в Испания разследва поредица от плащания от Барселона към бившия вицепрезидент на техническия комитет на реферите Хосе Мария Енрикес Негрейра по подозрение за "системна корупция". Плащанията са извършени между 2001 и 2018 г. и се смята, че възлизат на 7-8 милиона евро. Все още няма доказателства, че Барселона е повлияла на мачове.

В четвъртък сутринта служителите на федерацията са били изненадани да открият полицаи в офисите си, твърди Marca. Полицаите са получили заповед от съдия Хоакин Агире да търсят документи, отнасящи се до разследването.

Федерацията е на мнение, че съдийската комисия е отделен орган, който работи независимо, което означава, че освен логистиката и образованието, те имат малка възможност да влияят на реферите. В изявление през февруари Барселона отрече каквото и да е нарушение, но сега в Испания твърдят, че на клуба е повдигнато обвинение за подкуп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички