Зинедин Зидан обяви, че Карим Бензема ще играе срещу Атлетико Мадрид


Зинедин Зидан обяви, че Карим Бензема ще играе срещу Атлетико Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

951 0

Тази неделя Реал Мадрид гостува на Атлетико Мадрид в мач от 26-ия крът на испанската Ла Лига. "Белият балет" изостава на 5 точки от градския си съперник и лидер в класирането в момента.

На пресконференцията преди мача Зинедин Зидан даде ясно да се разбере, че независимо от това как протече дербито в Мадрид в неделя, неговият Реал Мадрид е добре и наистина е в надпреварата за титлата.

"Това е финал, но както всички мачове. Винаги трябва да побеждаваме. Но каквото и да се случи, ще останем живи в Ла Лига. Ние сме фокусирани върху това да играем добре."

Зидан потвърди, че Карим Бензема се завръща и е на разположение за дербито в неделя, което е добра новина, след като Реал Мадрид успя да отбележи само един гол във всеки от последните си три мача.

"Знаем какво е Карим, той е важен за нас. Карим ще бъде там утре. Той е важен в нашата система на игра, особено когато притежаваме топката".

"В защита ние се справяме добре и това е нашата сила. Трябва да продължим в този дух - да се защитаваме и след това да създаваме шансове. Но първото нещо е да бъдем силни в защита."

Френският треньор беше попитан за завръщането на Едeн Азар от контузия:

"Това, което искаме е той да се върне на 100 процента. Напредваме малко по малко, без да бързаме. Трябва да разчитаме на това как се чувства самият той. Важно е, когато се върне, да се чувства силен. Няма да рискуваме нищо с завръщането му, но той е добре и се надявам, че следващата седмица може би ще може да бъде с нас.", завърши пресконференцията си Зинедин Зидан.

А защо Реал Мадрид продължава да плаща на свои бивши играчи, можете да прочетете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички