Ситуацията на Рамос в Реал - ето какво се промени напоследък


Ситуацията на Рамос в Реал - ето какво се промени напоследък
Снимка: Guliver/GettyImages

1613 0

Преди около месец излезе информация, че Серхио Рамос и Реал Мадрид са по-далеч от сделка от всякога, като нито една от двете страни не беше готова да приеме условията на другата. Капитанът на тима продължи да настоява за поне 3-годишен договор и заплата над 15 милиона евро, докато "кралете" предлагаха стандартната за клуба схема - преподписване на договора за 1 година и между 10 и 12 милиона евро заплата. 

В последните дни обаче има раздвижване в ситуацията около новия контракт на защитника. Журналисти на "Марка" информират, че лично Зинедин Зидан е настоял договорът на Рамос да бъде подновен, тъй като е лидер на отбора и очевидно продължава да е сред най-добрите бранители в света. По подобен начин Роналдо беше продаден, което провокира и напускането на Зизу при първия му престой в Реал. 

Ръководството на "кралете" не е против идеята, тъй като офертата на тима все още е валидна и леко подобрена. Реал в момента предлага 12 милиона евро заплата на Рамос с 10% намаление за първата година заради ситуацията с Covid-19, плюс още една година на пълна заплата, или иначе казано договор до 2023 година. 

В същото време Рамос все още не е започнал преговори с нито един друг отбор. Той иска да остане на "Бернабеу", защото семейството му се чувства отлично в столицата на Испания. Притеснението на Серхио е, че това може да последният му по-голям контракт в кариерата, тъй като е в напреднала възраст, но вярва, че ще задържи нивото, на което се намира, поне още 3-4 сезона. Това е и причината да настоява да получи предложение за поне 3 години. 

До преди около месец сделка изглеждаше невъзможна, но с оглед на новата информация покрай преговорите е много вероятно Рамос да остане в Реал, дори да не е според неговите условия. Може да се счита за жест фактът, че "кралете" са готови да му осигурят и втора година към контракта, който предлагат, и заплата, близка до тази, която прибира в момента. Подобен "жест" не бе направен за други играчи в напреднала възраст, като Фернандо Йеро, Раул Гонсалес и дори Икер Касияс и Кристиано Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички