Официално: Барселона си намали рязко заплатите, Меси нападна Бартомеу


Официално: Барселона си намали рязко заплатите, Меси нападна Бартомеу
Снимка: Getty Images/Guliver

6098 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси официално потвърди, че всички играчи са се съгласили да си намалят заплатите в периода, в който заради пандемията от коронавирус футбол в Европа почти не се играе. Капитанът и съотборниците ще орежат възнагражденията си със 70%, но по свое желание, а не по принуда от ръководството.

Меси обяви новината на профила си в Instagram, като в съобщението той изказа недоволството си от част от клуба, който е опитал да покаже него и другите играчи в лоша светлина.  Аржентинецът съобщи, че футболистите са направили така, че да гарантират останалите служители на "Камп ноу" да приберат в тежкия период 100% от своите заплати. Меси уточнява, че това ще е така, ако ситуацията не се промени.

"Не престава да ни изненадва, че в клуба имаше хора, които се опитаха да ни поставят под светлината на прожекторите и да окажат натиск да направим точно това, което възнамерявахме. От наше име е време да съобщим, че освен, че намаляваме заплатите си със 70% по време на извъредното положение, ние също ще допринесем служителите да разчитат на 100% от заплатите си, стига настоящата ситуация да не се промени", пише Меси в изявление, качено в профила му.

"Причината да не оповестим това публично беше нуждата ни да намерим реални решения, за да помогнем на клуба, но и на тези, които са най-засегнати от тази ситуация. Сигурно бе, че щеше да има намаляване на заплатите, които получаваме, защото разбираме, че това е изключителна ситуация и ние сме първите, които ВИНАГИ са помагали на клуба, когато го е поискал. Много пъти дори сме го правили по собствена инициатива", продължава Меси, който е видимо засегнат. 

Изглежда, че причината за това е клубният президент Хосеп Мария Бартомеу, който наскоро публично обяви, че играчите са били помолени да приемат намаляване на заплатите си по време на периода без футбол. Според слуховете, първоначално те не са били съгласни (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички