Големият проблем на Реал през този сезон в Шампионска лига и в Ла Лига


Големият проблем на Реал през този сезон в Шампионска лига и в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

2320 0

Реал Мадрид се представя колебливо през този сезон, но въпреки това има реален шанс за спечелването на перфектен дубъл - Ла Лига и 14-а Шампионска лига. За да се случи това обаче, "кралския клуб" има нужда да "изреже тумора", който мъчи тима през този сезон.

Забелязва се тенденцията "белия балет" да допуска попадения в заключителните 15 минути от своите двубои изключително често през този сезон, като това се случва не само в домашното първенство, но и на европейската сцена, където именно този фактор е близо до това да прекрати участието на тима в турнира.

Това започна още в началото на сезона срещу Валядолид, когато Сержи Гуардиола изравни в 87-ата минута и принуди "кралския клуб" рано-рано да стъпи накриво. Валенсия и Селта Виго също взеха точката и лишиха Реал от победа в заключителната фаза чрез съответно Карлос Солер (78') и Санти Мина (85').

Леванте дори надви "белия балет" с попадение на Моралес в 78-ата миута. Последният двубой за Реал Мадрид бе с подобен сценарий. Момчетата на Зинедин Зидан допуснаха изненадващо поражение от Бетис, а голът, както вече се досещате, падна в... 82-рата минута.

И докато въпреки тези грешки "белите" имат реален шанс за спечелването на Ла Лига, то в Шампионска лига споменатият проблем може съвсем скоро да изхвърли "кралете" от техния турнир. И там проблемите започнаха още от груповата фаза, когато ПСЖ вкара общо 3 гола в 2-та мача в последните 9 минути от срещите, като във втория двубой парижани дори изравниха от 0:2 за този период от време.

И отново - ако тогава не се оказа фатално, то сега Реал е изправен до стената, след като загуби първия двубой от Манчестър Сити от осминафиналната фаза от турнира. "Кралския клуб" водеше с 1:0 до 78-ата минута и всичко изглеждаше прекрасно, но тогава бе допуснат пълен обрат след голове на Жезус (78') и Де Бройне (83').

Предстои да видим дали Зидан ще успее да разреши този казус, който със сигурност е забелязал, защото в противен случай - твърде вероятно е единственият трофей за Реал през тази година да остане спечелената Суперкупа на Испания в първите месеци на 2020-а.

ДВАМА ОТ ОПИТНИТЕ ИГРАЧИ НА РЕАЛ ОТПАДАТ ЗА СБЛЪСЪКА СЪС СИТИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички