Започва надлъгване между два тима от Англия за играч от Ла Лига, който "предизвиква паника в защитата"


Започва надлъгване между два тима от Англия за играч от Ла Лига, който "предизвиква паника в защитата"
Снимка: GettyImages

1547 0

20-годишният играч на Валенсия Хави Гера прави сериозно впечатление с изявите си в Ла Лига и вече има отбори, които сериозно се замислят как да го отмъкнат от испанския тим.  Той започна силно сезона, като допринесе с три гола и асистенция в четири двубоя. В първия им мач за сезона срещу Севиля влезе като резерва и донесе победата за своя тим с късен гол.

Качества, с които впечатлява

Технически стабилен, наясно с позицията и със способността да атакува наказателното поле с или без топката, което изглежда предизвиква паника в защитата - Гера се превърна в истински фактор за Валенсия в неговата прохождаща кариера в Ла Лига.

От Висшата лига дебнат играча

Според Marca скаути от Нюкасъл Юнайтед и Манчестър Юнайтед вече присъстват на всеки негов мач, оценявайки една от изгряващите звезди в Испания. Гера има клауза за освобождаване от 100 милиона евро и сделка до 2027 г., но се съобщава, че Валенсия вече обмисля да му даде увеличение на заплатата.

Все още няма категорична информация дали някой от отборите на Висшата лига има планове да премине към Гера, но ако той продължи тази форма, няма да отнеме много време преди клубовете да започнат да проявяват по-голям интерес. Именно Гера помогна и за успеха срещу Атлетико Мадрид с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички