Въпреки издънката на Барселона: Опитният треньор на Реал Мадрид "задържа тапата на шампанското"


Въпреки издънката на Барселона: Опитният треньор на Реал Мадрид "задържа тапата на шампанското"
Снимка: Getty Images

1398 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция пред испански журналисти преди гостуването на Осасуна от 33-ия кръг на Ла Лига (20 април, 22:30 часа).

"Моето послание за тази среща е същото, каквото беше и за предишните - близо сме до спечелването на титлата, но все още ни очакват някои важни мачове. Искаме да победим Осасуна и да се приближим още повече до трофея", започна италианецът.

След снощната издънка на Барселона, неговият отбор води с 15 точки на каталунците (макар че те имат и мач по-малко), а до края на кампанията остават 6 кръга (7 за Барса).

"Прекалено опитен съм, за да си мисля, че вече сме спечелили Ла Лига. Близо сме, представяме се добре и трябва да продължим по същия начин. Много е просто - печелиш три точки срещу Осасуна, а след това и срещу Еспаньол. Ако и тогава все още се нуждаем от точки - ще имаме шанс да ги вземем срещу Атлетико Мадрид. Но първо трябва да спечелим двубоя с Осасуна", предупреди Анчелоти.

*Реал Мадрид може и да е близо до титлата, но тимът влиза в трудна серия - след гостуването на Осасуна предстои и такова на Манчестър Сити от 1/2-финалите в Шампионска лига (26 април), домакинство на Еспаньол (30 април), реванш с "гражданите" (4 май) и след това дерби с Атлетико Мадрид на "Уанда Метрополитано" (8 май).

На въпрос кое предпочита - да спечели Ла Лига или Шампионска лига, Карло Анчелоти отговори така: "Бих бил щастлив да спечеля и двата трофея".

Вижте още

Кои футболисти на Реал Мадрид ще пропуснат мача с Осасуна?

Шави се ядоса след втората поредна загуба на Барселона - футболистите му пропуснали златна възможност

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички