Барселона не вдигна глава след удара в Европа - и оцеляващ ги сломи на "Камп ноу"


 Барселона не вдигна глава след удара в Европа - и оцеляващ ги сломи на "Камп ноу"
Снимка: Getty Images

9268 0

Барселона допусна сензационна загуба на своя стадион в 32-ия кръг на Ла Лига. Борещият се за оцеляване Кадис надви каталунците с 1:0 в мач, в който те упорито търсеха победата, но или изпускаха шансовете си, или бяха отказвани от блестящия в този мач вратар на гостите Херемиас Ледесма. Съотношението на ударите докъм 90-ата минута беше 17:6 в полза на домакините.

Така тимът от Андалусия се утвърди като труден съперник за каталунците в последно време, тъй като не губи от тях в четвърти пореден мач. "Блаугранас" пък оставиха далеч серията си от 15 мача без загуба във всички турнири и натрупаха две поражения - в Лига Европа срещу Айнтрахт и тази вечер.
Въпреки че е с мач по-малко, Барселона изостана твърде много от лидера Реал Мадрид и ще трябва да се прости с илюзиите, че имат шанс за титлата. "Белите" ги изпреварват на 15 точки към момента. 

Така тимът от Андалусия се утвърди като труден съперник за каталунците в последно време, тъй като не губи от тях в четвърти пореден мач. "Блаугранас" пък оставиха далеч серията си от 15 мача без загуба във всички турнири и натрупаха две поражения - в Лига Европа срещу Айнтрахт и тази вечер.

Въпреки че е с мач по-малко, Барселона изостана твърде много от лидера Реал Мадрид и ще трябва да се прости с илюзиите, че имат шанс за титлата. "Белите" ги изпреварват на 15 точки към момента. Ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона налага натиск в търсене на ранен гол. В 3-ата минута добра възможност се откри пред Торес, който от близка дистанция нанесе удар към вратата на Ледесма, но стражът спаси. Кадис изчаква за контраатака. В 23' Жорди Алба стигна до отбита топка и опита изстрел отдалеч, но не намери целта. 

Кадис дочака своя шанс в 27', когато осъществи чудесна атака отдясно, при която Собрино намери по страхотен начин Лукас Перес. Нападателят обаче стреля много неточно и провали най-чистото им положение до момента в мача.

В 39' след поредния си пробив по фланга Усман Дембеле реши да стреля директно, позициониран фронтално срещу вратата. Ледесма обаче улови. Секунди след това стражът на Кадис изби топката, когато тя летеше към крака на Депай и така спаси тима си от 100-процентов гол пасив. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините бяха шокирани, след като пропиляха доста възможности в мача. В 48' Кадис поведе, след грешка на Тер Щеген. Първо стражът на Барселона отрази близък изстрел, после вдигна ръка, за да се справи и с втория, който последва, но топката отскочи от тялото му и попадна у Лукас Перес, който от близка дистанция нямаше как да сгреши - 0:1 на "Камп ноу".

Отговорът на каталунците беше нов пробив на Дембеле и изстрел, преминал близо до гредата на Ледесма. В 61' Шави Ернандес предприе офанзивна смяна - замени Депай с Обамеянг. Каталунците бяха близо до изравняване в 68', когато Дембеле прати топовен изстрел от пряк свободен удар, но стражът на съперника се намеси с добро спасяване. 

Вместо това Кадис беше близо до второ попадение около четвърт час преди края на редовното време. След много добра контраатака Алекс стреля, но встрани от целта. Минути по-късно пък Барселона можеше да стигне до изравняване от статично положение. Влезлият като резерва Люк де Йонг засече с глава центриране от корнер, но стражът на гостите спаси и това положение. 

Стражът на андалусийци се прояви отново в 84-ата минута, когато отрази удар от дистанция на Ерик Гарсия. Направи го отново в този мач и в 89', когато боксира удар на Обамеянг отблизо. 

Стартови състави:

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Дест, Бускетс, Дембеле, Депай, Ленгле, Алба, Торес, Ф. де Йонг, Гарсия, Гави

КАДИС: Ледесма, Йонсон, Фали, Мари, Санчес, Алекс, Собрино, Еспино, Ернандес, Перес, Пара

Каталунците не са в добро разположение на духа, след като в четвъртък отпаднаха от Лига Европа в четвъртфиналите срещу Айнтрахт Франкфурт. Загубата с 2:3 прекъсна серията им от 15 мача без поражение във всички турнири.

Въпреки че няколко пъти заявиха, че ще се борят за титлата дотогава, докато имат шанс, по всичко личи, че "блаугранас" ще останат без трофей този сезон. Преднината на Реал Мадрид на върха е твърде голяма - 15 точки, макар и възпитаниците на Шави да са с 2 мача по-малко. До края обаче остават само 7 кръга, а "белите" едва ли ще допуснат такъв нечуван спад, за да изпуснат медалите.

Съперникът на Барселона тази вечер се бори за оцеляване в испанския елит и заради това едва ли ще се даде лесно. Тимът от Андалусия е в серия от 3 мача без загуба срещу каталунците. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички