Виляреал тресна Барселона и хвана последния влак за Европа! Атлетико Мадрид се окичи с бронза, а мечтата на баските „лъвове“ не се сбъдна


Виляреал тресна Барселона и хвана последния влак за Европа! Атлетико Мадрид се окичи с бронза, а мечтата на баските „лъвове“ не се сбъдна
Снимка: Getty Images

3238 0

Късните три мача от последния 38-ми кръг на Ла Лига определиха кои ще са представителите на Испания в евротурнирите. Изненадата дойде от „Камп Ноу“, където Барселона загуби с 0:2 от Виляреал, което осигури участие на „жълтата подводница“ в Лигата на конференциите. Така тимът на Унай Емери се превърна в първия представител на Испания в третия по сила европейски турнир.

В другите две срещи гарантиралите си участие в Шампионска лига Атлетико Мадрид и Севиля победиха Реал Сосиедад и Атлетик Билбао. „Дюшекчиите“ удариха с 2:1 като гости тима от Сан Себастиан, който ще участва в Лига Европа. Андалусци пък победиха с 1:0 баските „лъвове“ и отнеха мечтата им да играят в евротурнирите.

На „Камп Ноу“ Барса падна с 0:2 от Виляреал. „Жълтата подводница“ вкара по един гол през двете полувреме за успеха. Алфонсо Педраса откри резултата в 41-ата минута, а Мой Гомес в 57-ата узакони победата на гостите. Така Виляреал, който през този сезон се превърна в сензацията в Шампионската лига, си осигури заветното седмо място, което все пак осигурява излаз в Европа. „Жълтата подводница“ финишира с 59 точки. Барселона остана втори със 73 пункта.

В Сан Себастиан Атлетико Мадрид си подсигури бронзовите медали след бой над домакините с 2:1. Родриго де Паул и Анхел Кореа вкараха за „дюшекчиите“, а Йон Гуиди в добавеното време реализира почетното попадение за домакините, които приключиха сезона на 6-ото място с 62 пункта. Хората на Чоло Симеоне завършиха кампанията със 71 точки.

Севиля пък удари с 1:0 Атлелик Билбао. Единственото попадение реализира Рафа Мир в 68-ата минута. Иначе ВАР отмени по един гол за двата тима. Севиля завърши четвърти със 70 точки. Баските „лъвове“ обаче се с простиха с мечтата си да играят в Европа. Те останаха на осмата позиция с актив от 55 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички