Венгер призна колко близо е бил Арсенал до подписа на Меси


Венгер призна колко близо е бил Арсенал до подписа на Меси
Снимка: Guliver/GettyImages

9142 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер разкри интересни факти около трансфер в миналото, който не е успял да осъществи. През 2003 година "артилеристите" привличат халфа Сеск Фабрегас от отбора на Барселона.

Французинът разкрива, че клубът е бил близо и до осъществяване на сделка за звездата на "каталунците" Лионел Меси, която обаче не е била била успешна. Венгер споделя, че все още съжалява, че не е направил всичко по силите си, за да привлече аржентинския нападател: "Трябва да се примиряваме с неуспехите в живота", каза той пред "beIN Sports".

"Бяхме в напреднали преговори за трансфера на Меси точно по време на сделката за Фабрегас, защото двамата играеха заедно много добре. Понякога си даваш сметка с какви млади таланти разполагаш, когато си клуб от ранга на Барселона. В един и същ състав бяха Меси, Пике и Фабрегас. Последните двама дойдоха в Англия, но Меси остана в Испания. Искахме да го привлечем, но в онзи момент той бе определен за "недосегаем", завърши Арсен Венгер.

От 2003 година насам "Ла пулга" се превърна в истинска легенда на "каталунците", донасяйки много трофей на отбора и отбелязвайки 419 гола в 452 мача. А каква клауза има в договора на аржентинеца можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички