В Каталуния са сигурни: УЕФА няма да накаже Барселона заради случая "Негрейра"


В Каталуния са сигурни: УЕФА няма да накаже Барселона заради случая "Негрейра"
Снимка: Getty Images

1256 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е защитил честта на клуба на среща в Словения с президента на УЕФА Александър Чеферин. Лапорта е искал лично да обясни всички събития около случая "Негрейра". "Блаугранас" се държат сдържано, но вярват, че европейската организация няма да им наложи спортни санкции това лято. УЕФА ще изчака, докато нещата се изяснят в съда, преди да се заеме с въпроса, ако е необходимо.

Срещата с УЕФА е третата стъпка, предприета от Лапорта

Лапорта искаше да възстанови донякъде влошените отношения с Чеферин по въпроса за европейската Суперлига, който също беше обсъждан. Президентът на каталунците пътува с ясната цел да обясни лице в лице всичко, което се е случило около "случая Негрейра". По този начин УЕФА да разполага с информацията от вътрешното разследване, проведено от клуба. През цялото време от Барса са искали да се разбере, че в никакъв случай няма купуване на рефери.

Срещата на върха с Чеферин, която беше планирана от няколко дни, беше третата стъпка, предприета от Лапорта в офанзивата му по въпроса за Негрейра. Първо той даде публични обяснения, след това отиде в Ла Лига, за да говори за това пред всички клубни президенти и накрая се обърна към президента на УЕФА. Окончателното усещане от тази среща на върха е, че УЕФА засега ще запази стратегията си, далеч от изявленията, направени преди това от Чеферин, пише каталунския "Sport".

УЕФА не иска да санкционира топ европейски клуб, без първо да получи подкрепата на съдебно решение. Заложени са много икономически интереси и те няма да действат в разгара на скандала, въпреки натиска, упражняван от Мадрид. Чеферин не се ангажира с нищо, но усещанията от срещата бяха благоприятни и Барса разбира, че нищо няма да се случи в краткосрочен план.

В Барселона са сигурни, че няма да има наказание

Всъщност стратегията на Барса е ясна и те ще заложат всичко в съда. Освен факта, че може да има или да няма някаква неблагоприятна присъда по данъчни въпроси, в клуба са наясно, че няма нищо наказуемо на ниво спортна корупция. Така че делото ще приключи рано или късно в съда. В Испания не може да има спортна санкция, защото фактите са ясни и всичко показва, че УЕФА няма да предприеме действия, ако въпросът бъде приключен положително. В Мадрид изданията далеч не са такова мнение, като смятат, че и без присъда в съда Барселона ще бъде наказана от УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички