Край на топлите чувства: Реал Мадрид и Барселона са в люта война, от която няма връщане назад


Край на топлите чувства: Реал Мадрид и Барселона са в люта война, от която няма връщане назад
Снимка: Getty Images

12657 0

Началото на края на досегашните сърдечни отношения между Реал Мадрид и Барселона вече е тук. Откакто се появи случаят "Негрейра", всичко се промени и в понеделник двата клуба преминаха във фаза "атака". Жоан Лапорта реши да защитава клуба като нападне Реал Мадрид. Двата клуба дадоха да се разбере, че отношенията помежду им стават повече от обтегнати и трудно възстановими.

Реал Мадрид бързо отговори на Лапорта за "исторически фаворизиран" от реферите

В стремежа си да защити Барса заради плащанията от 7,3 милиона евро на бившия шеф на испанските рефери Хосе Мария Енрикес Негрейра, Лапорта атакува Мадрид. Той описа 14-кратните европейски шампиони като "отбор на режима" и обвинявайки клуба в като е бил "исторически фаворизиран" от реферите.

Във видео, което бързо стана "вайръл" в социалните медии, телевизията на Реал Мадрид се възмущава от забележките на Лапорта. Идеята за видеото, излъчено от Real Madrid Televisión и социалните мрежи на клуба, е тръгнала по време на пресконференцията на Лапорта. Именно то идва като отговор към президента на каталунците. Единственото, което е било обсъдено е как и кога да се стигне до него заради мача във вторник (б.р срещу Челси в Шампионска лига). Накрая спечелил вариантът за защита от атаката без отлагане във времето.

"Кой е отборът на режима?"

Питайки "кой е отборът на режима?", видеото сочи връзката на Барса с генерал Франсиско Франко, крайнодесният диктатор, който управлява Испания от 1939 г. до смъртта му през 1975 г.

"Камп Ноу" беше открит от генералния министър на Франко, Хосе Солис Руис", се отбелязва във видеото и се добавя: "Барселона направи Франко почетен член през 1965 г." и "му връчи награди три пъти". Администрацията на Франко, според телевизията на Реал Мадрид, е помогнала три пъти да спаси "блауграна" от фалит.

Видеото продължава с кадри от терена: "Барселона спечели осем титли от Ла Лига и девет Копа дел Генерализимо (сега известна като Копа дел Рей) под ръководството на Франко. На Мадрид бяха нужни 15 години, за да спечели испанската лига по време на властта на Франко".

Най-големият скандал в историята на испанския футбол

Показаното в понеделник вечерта не е единственото, с което Реал Мадрид мисли да се защити. Мадридският клуб има повече защитни аргументи, които ще извади наяве. Marca информира, че Реал Мадрид не възнамерява да се откаже или да толерира всеки жест или изявление, което поставя под въпрос историята или настоящето на клуба.

Нещо повече, във "Валдебебас" всичко се смята за най-големия скандал в историята на испанския футбол. Това, което ръководителите на Реал Мадрид искат е името му да не може да бъде свързано с нищо подобно и да не допуснат и най-малката инсинуация.

Отсега нататък Реал Мадрид и Барселона се считат за два тотално противоположни клуба, без никакви ангажименти един към друг. Единственото нещо, което изглежда, че все още ги свързва е проектът за Суперлигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички