Задава се ново издание на "Ел Класико" в САЩ, ето кога ще е


Задава се ново издание на "Ел Класико" в САЩ, ето кога ще е
Снимка: GettyImages

3151 0

Реал Мадрид и Барселона са готови за още един предсезонен приятелски мач в Съединените щати това лято, като част от планираните им американски турнета.

"Ел Класико" в Далас в края на юли

Огромната популярност на гигантите от Ла Лига в САЩ накара организаторите отново да се стремят да организират дербито в страната, което би било третата среща между тях досега през този век в Щатите. Мястото на сблъсъка се очаква да бъде "Cotton Bowl" с капацитет 92 000 души в Далас, Тексас.

AS твърди, че единствената основна стъпка, която остава в процеса на уреждане на мача, е да се потвърди датата. Всички индикации досега сочат, че той ще се играе на 29 юли.

Предишни приятелски мачове на Реал Мадрид и Барса в САЩ

Миналата година Мадрид и Барса се завърнаха в САЩ за предсезонни турнета след двугодишна пауза, причинена от пандемията от COVID-19. На 24 юли клубовете се изправиха един срещу друг в Лас Вегас, където публиката, която подкрепяше Мадрид, видя победата на Барса с 1:0. Благодарение на гол на Рафиня.

След това "Лос Бланкос" се изправиха срещу Клуб Америка в Сан Франциско и Ювентус в Лос Анджелис, докато Барса се изправи срещу Интер Маями в Маями, Юве в Далас и Ню Йорк Ред Булс в Харисън.

Имаше и Щатско класико през 2017 г. на стадион "Хард Рок" в Маями. Барса спечели и в този мач, печелейки с 3-2 благодарение на ударите на Лионел Меси, Иван Ракитич и Жерар Пике. Матео Ковачич и Марко Асенсио бяха точни за Мадрид.

Впечатляващата атмосфера, която "Ел Класико" създаде на стадион "Хард Рок" с капацитет от 65 000 души, беше ключова за убеждаването на организаторите да пренесат високопоставеното събитие отново в САЩ. След последното 0:4 от Реал срещу Барселона пък Лапорта бе решил да се раздели с четирима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички