В Испания решиха: Над 7,5 милиона от Барселона към Негрейра не е повлияло на резултатите


В Испания решиха: Над 7,5 милиона от Барселона към Негрейра не е повлияло на резултатите
Снимка: Getty Images/Guliver

1510 0

Престижното издание ESPN излезе с информация за развитието по случая "Негрейра", в който е замесен испанският гранд Барселона. Оказва се, че Министерството на финансите в страната не вижда доказателства за влияние върху резултати от мачовете.

Случаят "Негрейра": Парите от Барселона не влияели на резултатите

Бившият съдия е получил над 7,5 милиона евро, но още през април 2022 година агенцията за данъците в Испания е предупредила прокуратурата, че не може да докаже, че въпросните плащания са повлияли на избора за съдии на мачовете на Барселона, нито пък, че са повлияли на резултатите.

Това е становището и на прокурора - според доклада, в който случаят "Негрейра" е резюмиран, информира още ESPN. Министерството на финансите обаче има и друга мрачна теория.

Според него липсата на обяснение и на "резултати" може да бъде индикация, че тези фактури прикриват други незаконни услуги. Сред тях са търговия с поверителна информация на арбитрацния комитет, както и влияние върху арбитражни назначения или дори участие в промяна на резултатите.

Потвърждение в полза на тези твърдения не е намерено от данъчните. Не е намерено и доказателство за плащане към който и да е било съдия.

Министерството на финансите стига до тези заключения, въпреки че в жалбата си прокуратурата твърди, че посредством президентите Сандро Росел и Хосеп Мария Бартомеу Барселона е постигнал и поддържал "стриктна вербална договорка" с тогавашния вицепрезидент на Техническия комитет на съдиите.

Идеята на прокуратурата е, че чрез тази договорка са могли да се извършват "действия, които са в полза на футболен клуб Барселона при вземането на решения от съдиите в мачовете, в които играе, както дори и в резултатите от състезанията".

Към момента на "Камп Ноу" финансовата ситуация не е най-добрата през този век. Дори финансовите затруднения на Барселона пречат на Гави да бъде част от първия отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички