12-те точки аванс на Барселона пред Реал - благодарение на ВАР (СНИМКА)


12-те точки аванс на Барселона пред Реал - благодарение на ВАР (СНИМКА)
Снимка: GettyImages

4400 0

Барселона е напът да спечели първата си титла в Ла Лига от 2019 година насам, след като тимът води с 12 точки пред втория Реал Мадрид и през уикенда спечели "Ел Класико" с феноменален обрат, поставил точка на спора между двата гранда. 

Каталунците демонстрират през този сезон по-добра защита и по-постоянни игри спрямо съперника, но голяма роля в 12-те точки разлика към момента играе системата "Видео асистент рефер", или иначе казано - ВАР! 

Реал на върха в Испания, ако нямаше ВАР

Справка на испанската медия "AS" показва, че класирането в Ла Лига щеше да е коренно различно, ако се разчиташе единствено на съдийските отсъждания на терена, без намеса на технологии. 

Ако оставаха отсъжданията на терена, Реал Мадрид щеше да има 19 победи (2 повече, отколкото в момента), а двата тима щяха да са с идентичен актив - по 61 точки и по-добри показатели в преките двубои за Реал. 

Ако нямаше ВАР в Испания, Барселона щеше да има цели 7 точки по-малко, отколкото е активът на клуба в момента! 

Важно е да се отбележи, че в изследването не влиза фактът, че от Ла Лига сами признаха за някои случаи, в които ВАР е ощетил Реал Мадрид (в първата половина на сезона). 

Междувременно, по време на самото дерби от уикенда имаше немалко работа за реферите, но една ситуация в края беше остро критикуване - липсата на червен картон за Гави и решението да не се използва ВАР в ситуацията

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички