Шави със специална награда към играчите си след успеха в "Ел Класико"


Шави със специална награда към играчите си след успеха в "Ел Класико"
Снимка: GettyImages

4268 0

С победата в "Ел Класико" над Реал Мадрид  - по отношение на играта, резултата и класирането, Барселона нанесе тежък удар. Именно заради това Шави Ернандес реши да награди играчите с няколко почивни дни през тази седмица, когато е и паузата за първенствата, пише "Sport".

Сладката награда от Шави за ценния успех

Доброто настроение в съблекалнята се превръща в победи на терена, а обединението, което те показват, е от ключово значение за спечелването на жизненоважни мачове в похода към тяхната цел.

Ето защо този вторник отборът успя да се наслади на първия си ден почивка. В сряда те ще се върнат за занимание, но след края на сесията ще имат четири пълни дни почивка.

По този начин Шави иска да ги възнагради за усилията, които полагат. Психическата настройка ще бъде ключова в тази решаваща част от сезона и почивните дни ще ги накарат да се върнат с нови сили.

Преднината на върха не успокоява Барса

Преднината на Барса от 12 точки пред Реал Мадрид в първенството им носи солидна разлика, но след две седмици всеки мач ще бъде финал и треньорът иска всички те да съсредоточени максимално. Каталунците ще започнат с гостуване на Елче, но след това ще приемат Реал Мадрид в реванша от полуфиналите за Купата на Краля. Барса търси требъл (лига, купа и Суперкупа) и за това ще трябва да поддържа тази добра динамика на резултатите.

Заради травми и смяна на треньори само седем играчи на Барса ще отсъстват заради ангажименти с националните си отбори. Много по-малък брой, отколкото на Световното първенство, където отборът на Барса постави нов рекорд с до 17 играчи, участващи в надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички