В Испания пуснаха записи от разговорите на съдиите по време на скандалния мач Реал Мадрид - Алмерия


В Испания пуснаха записи от разговорите на съдиите по време на скандалния мач Реал Мадрид - Алмерия
Снимка: Getty Images

20000 0

Съдийската комисия в Испания пусна записи от разговорите между главния рефер на мача Реал Мадрид - Алмерия - Франсиско Хосе Ернандес Маесо, и колегата му на ВАР - Алехандро Хосе Ернандес Ернандес.

Както е известно, тимът на Карло Анчелоти победи с 3:2, осъществявайки пълен обрат, но двубоят ще се запомни най-вече с трите спорни отсъждания на арбитъра след преглед на ситуациите на повторения, като и трите бяха в ущърб на гостите.

Хосе Маесо имаше доста работа по време на Реал Мадрид - Алмерия

Дузпата за Реал

*В 57-ата минута Маесо даде дузпа за "белия балет", която бе реализирана от Джуд Белингам за 1:2...

Ернандес към Маесо: "Фран, предлагам ти да преразгледаш ситуацията за възможна игра с ръка на защитник на Алмерия. Показвам ти повторение от горна камера, за да можеш да видиш всичко на фона на останалите футболисти и на единоборствата между тях. Ти решаваш!".

Маесо: "Перфектно. Футболистът на Реал Мадрид завършва и топката удря отделената ръка. Ще отсъдя дузпа, но без да показвам картон!".

Отмененият гол на Алмерия

*В 61-вата минута гол на Серхио Арибас за 3:1 бе отменен заради нарушение на Дион Лопи срещу Белингам малко преди това...

Ернандес към Маесо: "Фран, ела да видиш това положение. Предлагам ти да преразгледаш ситуацията за възможно нарушение при изграждането на атаката".

Маесо: "Да, това наистина е част от атаката. Следователно ще отсъдя нарушение в полза на Реал Мадрид, няма да призная гола и ще покажа жълт картон на играча на Алмерия!".

Голът на Винисиус за 2:2

*В 67-ата минута Кралския клуб изравни, но останаха сериозни съмнения дали Винисиус не е изпратил топката във вратата с ръката си...

Ернандес към Маесо: "Предлагам ти да преразгледаш ситуацията, за да видиш, че евентуално може би няма игра с ръка. Дайте ми точната гледна точка и спрете в момента на удара" (б.р. - Ернандес казва второто изречение на един от асистентите си на ВАР).

Маесо пита къде точно топката се удря в тялото на Винисиус, а от ВАР му отговарят: "Удря го по рамото. Ти сам прецени дали става дума за евентуално нарушение на правилата в атака".

Следващата реплика на Маесо: "Съгласен съм, че топката се удря в рамото. Покажи ми записа отзад. Още един стопкадър. Перфектно. Винисиус удря топката с рамо и съответно това е гол. Ще призная попадението - няма никакво нарушение на правилата!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Карло Анчелоти: Разбирам гнева на Алмерия за решенията на ВАР, но мисля, че бяха правилни!

Шави с остра атака след скандалното съдийство и победата на Реал Мадрид

"Грабежът на века": Интернет ври и кипи след скандалния съдия на Реал Мадрид - Алмерия

В Алмерия не спестиха нищо пред цяла Испания:"Ограбиха ни", "не ни позволиха да бием Реал"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички