Мъчна победа за Реал срещу аутсайдер, ВАР от голяма помощ за мадридчани (ВИДЕО)


Мъчна победа за Реал срещу аутсайдер, ВАР от голяма помощ за мадридчани (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2815 0

След като се подхлъзнаха в поредното дерби на Мадрид, отпадайки от Купата на Краля, Карло Анчелоти и Реал Мадрид стигнаха до много измъчена победа срещу Алмерия с 3:2, след като изоставаха с 2:0.

Гостите откриха резултата още в 1' чрез Ларджи Рамазани, а Гонсалес удвои в 43. През второто полувремето Джуд Белингам се разписа от дузпа в 56', Винисиус изравни в 67', а Карвахал вкара за крайния резултат 3:2 в 90+9'. Бяха дадени 11 минути продължение от главния рефер, който не остана незабелязан в двубоя.

Срещата бе съпътствана и от доста спорни положения, като гостите имаха сериозни претенции - най-вече за гола на Винисиус за 2:2. Бразилецът засече от наказателното поле, но останаха сериозни съмнения дали не е играл и с ръка. В края на двубоя треньорът на Алмерия бе изгонен, след като ясно показваше недоволството си от отсъжданията. Имаше и отменен гол на Алмерия, който направи резултата 1:3, но реферът прецени, че е имало фал в хода на атаката.

Любопитното е, че Алмерия повеждаше и в три от последните си четири мача срещу Мадрид, но в крайна сметка губи във всички тях. Така, Реал не пропуска да победи от 2011 г. насам този съперник - серия от девет поредни победи срещу Алмерия. С победата си "белия балер" има 51 точки и е на върха, с две пред втория Жирона. В следващия кръг мадридчани гостуват на Лас Палмас.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Преди двубоя домакините показаха трофея от Суперкупата на Испания, който бе спечелен след финален мач срещу Барселона, спечелен с 4:1.

Иначе, срещата стартира изненадващо, като гостите откриха резултата още в 1'. Начо допусна грешка в защита за домакините, от която успя да се възползва Робертоне, подавайки на Ларджи Рамазани. Той се разписа от близко разстояние, като Кепа успя да докосне топката, но не спаси.

Любопитното е, че Алмерия повежда в три от последните си четири мача срещу Мадрид, но в крайна сметка губи във всички тях.

Video edited on Kapwing

В следващите минути Реал не успя да създаде чисти положения, с които да се върне веднага в двубоя. Разчиташе повече на къси подавания, с които да си отворят повече пространство за атаки. Възпитаниците на Карло Анчелоти показа едно от най-лошите си лица, като не успяваше по никакъв начин да застраши вратата на съперника си.

В 24' можеше да се стигне до втори гол във вратата на Кепа. Арибас овладя чудесен пас и стреля във вратата,но встрани. В 43' обаче домакините нямаха такъв късмет. Начо отново не не се справи по най-добрия начин, след което последва перфектен изстрел на Едгар Гонсалес. Кепа не успя да се намеси и резултатът стана 0:2.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на почивката Карло Анчелори извърши 3 промени. Хоселу, Браим Диас и Фран Гарсия влязоха на местата на Родриго, Начо и Ферлан Менди. В 55' главният съдия прегледа ситуация с ВАР за нарушение в наказателното поле - игра с ръка с Каики, като отсъди дузпа за мадридчани. С изпълнението се нагърби Джуд Белингам, който изпълни ниско и успя да отбележи - 1:2.

Малко след това последва още едно решение, което вбеси гостите. В 61' Серхио Арибас реализира нов гол, но отново след ВАР бе отменен за удар с ръка на Дион Лопи в лицето на Белингам секунди преди попадението. Самата ситуация се случи пред главния съдия, но той промени решението чак едва при разглеждането на ВАР.

Спорните ситуации продължиха, като в 67' Винисиус вкара, но останаха съмнения дали не е играл с ръка при отиграването на ситуацията. Реферът отново бе повикан от ВАР, като след преглеждането реши, че попадението е отбелязано с рамо.

Video edited on Kapwing

10-ина минути преди края Реал можеше да стигне до пълен обрат, но гол на Джуд Белингам не бе признат заарди засада на Гарсия. В 81' Винисиус стигна до отбита топка, но ударът му бе отразен от Машимиано. Малко след това Белингам можеше да отбележи страхотен удар от задна ножица, но топката мина покрай вратата.

Дълбоко в добавеното време от 11' Джуд Белингам изстреля обещаващ удар, който отиде право към Дани Карвахал. Той стигна до топката и вкара за победното 3:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Кепа, Карвахал, Рюдигер, Начо, Менди, Чуамени, Кроос, Валверде, Белингам, Родриго, Винисиус

Алмерия: Луиш Машимиано, Серджо Акиеме Родригес, Чуми, Кайки,  Марко Пубил, Едгар Гонсалес, Ларджи Рамазани, Дион Лопи, Лукас Робертоне, Серхио Арибас,  Марко Милованович

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Още: Студена война цари между президентите на Барселона и Реал Мадрид

Намирайки се само на точка назад от лидера Жирона и с мач по-малко, Реал Мадрид може да се върне към върха с победа над съперник, който не е пропускал да победи от 2011 г. насам - серия от осем поредни победи срещу Алмерия.

Отборът е на  дъното на таблицата на лигата със само шест точки за годината, като е допуснал 43 гола и е вкарал 19.

Реал Мадрид отново със сигурност ще бъде без контузенiте Тибо Куртоа, Едер Милитао и Давид Алаба, но Лукас Васкес се възстанови от контузия на подколянното сухожилие и ще се завърне в състава. Очаква се да има ротации в състава, като Кепа Арисабалага ще замени Андрий Лунин, докато Тони Кроос и Орелиен Чуамени вероятно ще се върнат в халфовата линия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички