Траоре в Барселона = двама бивши съотборници от Мидълзбро в Чемпиъншип при каталунците


Траоре в Барселона = двама бивши съотборници от Мидълзбро в Чемпиъншип при каталунците
Снимка: Getty Images

3302 0

Въпрос на часове е Барселона официално да обяви още един трансфер през този зимен трансферен прозорец. Става въпрос за атакуващия футболист на английския Уулвърхемптън Адама Траоре. Сделката вече е потвърдена от редица източници и съвсем скоро ще бъде обявена и официално.

Така на "Камп Ноу" Траоре ще се събере с един свой позабравен съотборник от моментите, в които двамата играеха във второто ниво на английски футбол - Чемпиъншип. През сезон 2017/18 те се засичат в Мидълзбро. Сетихте ли се името на другия играч вече?

Става въпрос за нападателя Мартин Брейтуейт. Той е едно от първите попълнения на Гари Монк и пристига в клуба през юли месец 2017 година след трансфер от Тулуза. По това време вече там е и Траоре, който е подписал договор за четири години с тима.

В крайна сметка испанският национал остава в отбора до август 2018 година, когато се присъединява към Уулвърхемптън, с който има над 100 мача. За Мидълзбро пък остава до момента с над 60 срещи, в които е реализирал 5 попадения.

Датчанинът прекарва далеч по-малко време в Мидълзбро, тъй като при самия му престой на два пъти е отдаван под наем. През 2018 година в Бордо, а през 2019 година в Леганес, където впоследствие остава и за постоянно, преди да бъде привлечен през 2020 година на "Камп Ноу". Все пак Брейтуейт има повече попадения за Мидълзбро с неговите 8, вкарани в 36 мача.

Идването на Траоре при каталунците значи и по-голяма вероятност Усман Дембеле да си тръгне. Неслучайно от Барселона още по-настоятелно са му казали - или да подписва нов договор, или веднага да си ходи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички